Yöresel Tatlar Fuarına İlgi Büyük

Güncelleme Tarihi:

Yöresel Tatlar Fuarına İlgi Büyük
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 17:19

YÖRESEL TATLAR FUARI

İl İl Yöresel Tatlar Fuarı’na ilgi büyük, fuar şimdiden herkesin beğenisini kazandı.
İy İl Yöresel Tatlard Fuarı’ndaki stant sahipleri, 17 Ekim’de açılışı yapılan ve 25 Ekim’e kadar devam edecek olan fuarın, vatandaşların ilgisinin yoğunluğuna dikkat çekti.Malatya dışından gelerek fuarda stant açan firma sahipleri de fuardan memnuniyetini dile getirdi. ’Gül diyarı’ olarak bilinen Isparta’dan gelen ve gülün tüm ürünlerini kurduğu stantta sergileyen Berk Ay oldukça memnun. Vatandaşların gösterdiği ilgiden hoşnut olduğunu ve Malatyalıların sıcakkanlı olduklarından Bahseden Ay, “Ben Isparta’dan Malatya’ya geldim. Gül ürünleri satıyorum. Malatya’yı oldukça güzel buldum. İnsanları sıcakkanlı. Sağ olsunlar talepleri var. Daha önce de Malatya’ya gelmiştik. Bundan dolayı da ürünlerimiz biraz tanındı. Malatya halkı ürünlerimize ilgisiz kalmadı. Çok teşekkür ediyorum herkese. Ürünlerimizin başında en çok gül suyu geliyor. Doğal olmasıyla, içilebilir olmasıyla, ciltleri temizlemesiyle, bebek temizliğinde ve tatlılarda kullanıldığı için en çok gül suyu rövanşta. Biz Isparta’dan reçel, lokum, oda spreyi, şampuanlar, kolonyalar, kremler, parfümlerimiz var. Sayamayacağım birçok ürün getirdik. Hepsi de gülden imal edilen ve doğal ürünler” diye konuştu. Rize’den ’İl İl Yöresel Tatlar Fuarı’na katılan Sebahattin Topçu ise Rize’nin meşhur Karakovan balını standında sergiliyor. Ürünlerini tanıtmak için Malatya’ya geldiğini ifade eden Topçu, “Malatya’ya Rize’den geldik. Malatya’nın insanları sıcak. Oldukça fazla ilgi ve alaka var. Biz ürünlerimizi tanıtmaya geldik. Onlar da çok memnun oldular. Alan bir daha gelip alıyor. Fuarı çok beğendim. Yapanlardan Allah razı olsun. İlgiden gayet memnunum. Cumartesi ve Pazar günü ilgi oldukça fazlaydı. Hafta içi de güzel. Akşama doğru ilgi daha da artıyor. Tanıttığımız bu ürünler yayladan imal ettiğimiz petek balları. Tencere olanlar ise karakovan balları. Şişelerde olan da karakovan süzmesi. Kestane balı bizde meşhurdur. Ballarımız yüzde bin 500 doğaldır. Şekeri biz köyde kendimiz bulamıyoruz yemeye. Biz de şeker şurup olmaz. Bizde bal olur” söylemlerinde bulundu.
Kocaeli’den geldiklerini ve İzmit’in meşhur pişmaniyesini tanıttıklarını belirten Mehmet Demir de, pişmaniyenin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verdi. Fuardan oldukça memnun olduklarını dile getiren Demir, “İzmit-Kocaeli’nden geldik. Pişmaniye yapıyoruz. Pişmaniyenin ana maddesi şeker, un, yağdır. Şekeri 60-70 derecede kaynatıyoruz. Kaynattıktan sonra taşa döküyoruz ve soğuyor. Soğuduktan sonra siniye alıyoruz. Unla yağ, biz ona hamur deriz, ikisi birleşiyor. Attıkça pişmaniye tel tel oluyor. Bize göre yapması normal. Pişmaniye yapmak için 3-4 kişi olabilir. Tek kişiyle yapılmıyor. Malatya’ya ilk kez geldik. Malatya’yı güzel bulduk. İnsanları da güzel. İnsanlar bütün esnafa ilgi gösteriyor. Alışveriş yapıyorlar. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Hem İzmit’in pişmaniyesini tanıtıyoruz hem de satış yapıyoruz. Satışlardan da memnunuz” dedi. Fuarın yabancı konukları arasında olan ve ülkeleri Senegal’den getirdikleri takıların sergileyen Senegalli Fatih Guver ise Malatya’ya ilk defa geldiğini belirtti. Güver, “Malatya çok güzel, fuar da güzel, insanlar b üyük ilgi gösteriyor, Malatya’ya bir daha gelmeyi düşünüyorum” dedi. Fuarın gerçekleşmesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş’nin destek verdiklerini ifade eden İl İl Yöresel Tatlar Fuarı’nın Organizatörü Mahmut Öztürk, “Fuar düzenlerken belediyelerle anlaşıyoruz. Mesela Malatya’da bu fuar için Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’yle anlaştık. Fuarda ortalama 50-60 esnafım var. İl İl Yöresel Tatlar Fuarı ilk olmasına rağmen ilgi çok güzel. İllerde ilk olan fuarlara katıldığımızda bayağı bir sıkıntı çekiyoruz. Ama Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kültür A.Ş.’ nin bize büyük bir desteği oldu. Ye r, konaklama, ulaşım konusunda çok destek verdiler. Ağır olan masraflarımızı karşıladılar. Malatya’dan biz gerçekten memnun kaldık. Bundan sonraki fuarlarımızı sadece gıda olarak düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!