IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 15:45
TROLEYBÜS SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI'NA KATILAN UZMANLAR, TRAMBÜS BAKIM MERKEZİ'Nİ GEZDİ.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen 14 ülkeden 40 şehrin toplu taşıma alanındaki uzmanları, Trambüs Bakım Merkezi’ni gezdiler ve trambüs hakkında bilgi aldı.
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından organize edilen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile OSTİM Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen’i ziyaret etti. Malatya’ya uluslararası bir etkinliğe katılmak için geldiklerini belirten OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Malatya Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımacılık noktasında modern, doğaya saygılı, bizzat Türk malı olan bir teknolojiyi kullandığını söyledi. Trambüsle gezdiklerini ifade eden Aydın, “Bu teknolojiyi Anadolu’muzun güzel şehrinde görmekten dolayı çok mutlu oldum. Türkiye’ye örnek olması da benim için ayrı bir gurur oldu. Avrupa’yı da gördük. Eskiden yabancılar yapar biz bakardık. O tabular yıkıldı. Milli yerli malımız Türkiye’de ilk defa Malatya’da takır takır çalışıyor. Bu teknolojiyi Malatya’ya getiren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu gurur Malatyalılarındır. Malatyalılara hayırlı olsun” diye konuştu.
Türkiye’nin üretim sanayi potansiyelinin çok iyi noktalara geldiğini belirten OSTİM Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan, Türk sanayisinin toplu taşımacılık noktasında metro, hızlı tren, metrobüs, trambüs, tramvayı yerli olarak üretecek teknolojiye ve zihne sahip olduklarını söyledi. Çelikdoğan, “Almanya’nın birçok dünya markası var. Bu markalar sayesinde dış ticaret açığı yok. Yerli teknolojiye, bilgiye ve beyinlere sahip her ülke güçlü ülkedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi de yerli markamıza inandı ve ortaya bu güzel çalışma çıktı. Son teknolojiye sahip, çevreye ve doğaya saygılı bu teknolojiyi şimdi dünyanın her yerinden insanlar gelerek inceliyor. Bu gururu yaşatanlara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
"MALATYA İYİ BİR ÖRNEK”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen ise Malatya’nın uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını, troleybüs sistemlerinin dünyadaki diğer işletmecilerine Malatya’nın iyi bir örnek olduğunu söyledi. Emecen, “Bu program, dünyanın farklı ülkeleri ile Türkiye’deki ulaşım planlayıcıları ve ulaşım konusunda karar vericilerine trambüs sisteminin anlatılması, tanıtılması, işletmecilik maliyetleri, yatırım maliyetleri ve uygulama noktasında bilgiler aktarılacak. Yeni ulaşım modunun nasıl hayata geçirildiğini görecekler. Bize bu anlamda destek veren herkese teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.
KONUKLAR TRAMBÜSLE GEZDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslarası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen konuklar, hayata geçirilen trambüs sistemi ile ilgili bilgiler almak üzere Bakım Merkezi’ni gezdi. Trambüs ile ilgili bol bol resim ve görüntü çeken yerli ve yabancı konuklar, araçların bakım-onarım ve takibinin nasıl komuta edildiği, sistem arızalarına nasıl müdahale edildiği ile ilgili bilgiler aldı. Yerli ve yabancı konuklar Trambüs Bakım Merkezi’ndeki incelemelerinin ardından, trambüse binerek bir süre seyahat etti.