Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nden depremzedelere yardım

Güncelleme Tarihi:

Türk-Kore Kültür İletişim Derneğinden depremzedelere yardım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2024 16:55

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nden depremzedelere yardım

Haberin Devamı

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)- GÜNEY Kore Belediyeler Birliği ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği işbirliğince kurulan Korepck Geçici Konaklama Merkezi'nde yaşayan 200 depremzedeye yardım yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Kore Cumhuriyeti Büyük Elçiliği, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Güney Kore Belediyeler Birliği ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği iş birliği ile kurulan Korepck Geçici Konaklama Merkezi'nde yaşayan 200 depremzedeye 1800 liralık nakdi yardım ile gıda kolisi ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Korepck Geçici Konaklama Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Kore Kültür Merkezi (KKM) Müdürü Park Kee Houng, ,"Geçen yıl kasım ayında geldiğimde Kore Pck Mahallesi'nin tamamlandığını görünce çok mutlu oldum. Mahallenin kurulmasına katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ile AFAD'a teşekkür ediyorum. Malatya ziyaretimizi küçük hediyeler ile gerçekleştirmek istedik. Ailelerimizi ve çocuklarımızı biraz olsun sevindirmek bizi mutlu edecektir. 6 Şubat depremlerinde Korepck Geçici Konaklama Merkezi'nin bulunduğu bu alan bir tarla halindeydi. Hızlı bir şekilde işbirlikçilerimiz ile buraya 200 konteyner kurarak ailelerimizin ve çocuklarımızın buraya gelmesini sağladık. Türk milletinin Güney Kore'ye büyük destekleri oldu. Bizim bu desteğimiz onun yanında çok küçük. Daha güzeli ve daha iyilerini yapmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Güney Kore'den gelen heyet ailelere gıda yardımı ve nakdi yardım ile çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!