Şehit Polis, baba ocağına helallik için getirildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Polis, baba ocağına helallik için getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 21:32

Şehit Polis, baba ocağına helallik için getirildi

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- BİNGÖL’de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Abdullah Bıyık’ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez baba ocağına helallik için getirildi.
Bingöl’de uğurlama töreninin ardından karayolu ile Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi Kadim sokağa getirilen şehit Abdullah Bıyık’ın naaşı, babaocağına getirildi. Burada tekbirlerle karşılanan şehidin naaşı oturduğu sitenin önüne getirildiğinde anne Şengül, baba Ali Bıyık ve kız kardeşi yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi. Ağabeyinin şehit olduğunu naaşın evin önüne getirildiğinde öğrenen kızkardeşi İpek Bıyık, yanındaki kadın polislere dönerek, "Abla doğruymuş bu benim abimmiş, abla doğru çıktı. Abimi alalım artık alalım.’’ diyerek sinir krizleri geçirdi.
İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından okunan duanın ardından helallik verilirken aile ve meslektaşları da gözyaşlarına boğuldu. Helalliğin ardından şehidin naaşı havayoluyla Memleketi Uşak’a götürüldü.
Şehit polis memuru Abdullah Bıyık, yarın öğle namazına müteakip Uşak’ta düzenlenecek cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!