MASİAD’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

MASİAD’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 11:19

MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Güngör tarafından yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs 1919; başımızın göğe erdiği, sevincimizi, coşkumuzu, tam bağımsız ve onurlu bir ülke ve ulus olarak sonsuza dek yaşama kararlılık ve azmimizi dağlara taşlara, yüreğimize ve gönlümüze sığdıramadığımız koca bir gündür” dedi.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli ve tarihi güne “doğum günüm” dediğini anımsatan Güngör açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Doğum gününü bir halkın bağımsızlık, özgürlük ve yüzyıllardır süren esaretten kurtulmanın günü olarak kabul etmiştir.O gün yakılan özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılmış, düşman kovulmuş Kurtuluş Savaşı kazanılarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ardından aydınlanma devrimini başlatmış ve bu mücadele hiç bitmeyecek öngörüsü ile 19 Mayıs gününü azmin, gücün ve geleceğin sembolü olan gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşının kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!