Malatya'da panel

Güncelleme Tarihi:

Malatyada panel
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 14:24

Malatya'da panel

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Depremsellik ve Güvenli Kent Planlaması' paneli düzenlendi.
Kentteki bir otelde düzenlenen panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile bilim adamları katıldı.
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen panel, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit’in açış konuşmasıyla başladı. 1999'da yaşanan büyük depremde acı tecrübelerin edinildiğini ve zemin sağlamlığının ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını kaydeden İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit yaptığı konuşmada, yapılaşmada zemin sağlamlığının önemine değindi.
AFAD tarafından yayınlanan yeni risk haritasında Malatya'nın büyük bir bölümünün yüksek riskli deprem bölgesinde yer aldığını kaydeden Yiğit, bu kapsamda zemin etüt çalışmalarının ayrı bir önem kazandığını söyledi. Yiğit, "İlimizin Büyükşehir olması ile birlikte kapanan belediyeler ve mevcut ilçe belediyelerimizin altlıkların ya olmadığı ya da yetersiz olduğu tespit edilmiştir" dedi.
2 oturum şeklinde yapılan panelin 1'inci oturumunda ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır 'Malatya Büyükşehir Belediyesinin Yerbilimsel Çalışmaları' konusunda bilgiler verdi. Başkan Çakır, sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak konu ile ilgili olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Büyükşehir statüsünün daha sağlıklı bir kent için büyük fırsat olduğunu belirten Başkan Çakır, büyük ölçekli ana planlar üzerinde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!