Malatya Valisi Yavuz: Zehir tacirlerine yönelik asla geri adım atmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Malatya Valisi Yavuz: Zehir tacirlerine yönelik asla geri adım atmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2024 13:19

Malatya Valisi Yavuz: Zehir tacirlerine yönelik asla geri adım atmayacağız

Haberin Devamı

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)- MALATYA Valisi Seddar Yavuz, kentte son bir ay içerisinde yaşanan asayiş olaylarına ilişkin bilgilendirme yaparak, özellikle zehir tacirlerine yönelik geri adım atmadan kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.

Valilik binasında düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Vekili Ali Erdal ve İl Jandarma Vekili Albay Cihan Çetin katıldı.

Kentte son bir ay içerisinde gerçekleştirilen asayiş olaylarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, emniyet ve jandarma birimlerince Malatya'nın huzuru için dikkatli ve titiz çalışma yürüttüklerini belirtti.

Yavuz, son 1 ay içerisinde asayiş olayı aşıcından ciddi bir azalma meydana geldiğini ifade ederek, "Meydana gelen 2 bin 481 olaydan 2 bin 863 kişiye işlem yapıldı ve 2 bin 215 olayın aydınlatıldı. Planlı ve şok uygulamalarla hapis cezası ile aranan 213 şahıs yakalandı. Uyuşturucu ile mücadele ve bağımlılığın önlenmesi devletin en önemli faaliyet alanlarından bir tanesidir. Son 1 ay içerisinde meydana gelen 275 narkotik olayda; 268 gram metamfetamin, 11 bin 488 adet sentetik ecza, 52 bin 345 gram esrar, 46 gram kokain, 312 kök kenevir, 492 gram kannabinoid, 28 bin 688 gram skunk maddesi ele geçirilmiş, bu kapsamda işlem yapılan 361 kişiden 28 zanlı tutuklanmıştır. İnsanların birbirine hakaret ettiği ulusal ve milli değerlerimizi aşağılandığı bir süreç yaşıyoruz. Adeta bir çöplük alanına dönen bir sosyal medya platformlarına yönelik incelediğimiz 465 hesaptan işlem yaptığımız 25 şahıstan 17 'si tutuklanmıştır. PKK, FETÖ, DAEŞ ve DHKPC gibi ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik faaliyet ve eylemlerine yönelik gerçekleştirilen 3 operasyonda 4 şahıs tutuklanmıştır Şehrimizin güveni ve huzuru için çalışacağız özellikle zehir tacirlerine yönelik asla geri adım atmaycağız" dedi.

(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!