Güncelleme Tarihi:
Taha AYHAN/MALATYA, (DHA) - GAZİANTEP Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Gastronomi Rehberliği Uzmanlık Programı Uygulama Gezisi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri Malatya'da etkinlikler düzenledi.
GARO Başkanı Mehmet Severoğlu, uzun yılların uğraşları sonunda Gaziantep’in Gurme ve Gastronomi turizmi konusunda artık bir dünya markası haline geldiğini anlattı. Gaziantep’in yanı sıra çevre illerde de büyük lezzet cazibelerinin olduğunu, ancak özellikle yurt dışından gelen konuklarımız için daha uzun süreli ve varyasyonlara sahip programlar geliştirmek istediklerini söyledi.
Bu kapsamda 'Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları Gezisi' adını verdikleri 8 gün sürecek turun Sivas’tan başladığını Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay mutfakları ile tanıştıktan sonra Gaziantep ile sona ereceğini ifade etti. Malatya’da yemeklerin hazırlanma ve pişirim usullerini tanıma, tatma ve fotoğraflama işleminin ardından 46 katılımcı işletmenin usta aşçılarının refakatinde hazırladıkları yöresel yemekler tadıldı.
Severoğlu, turların kalitesini de cazibesini de arttırdığını, işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyleyerek, gezide kendilerine destek olan kurumlara teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI