ASKON Malatya Şubesi Kuruldu

Güncelleme Tarihi:

ASKON Malatya Şubesi Kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 13:04

ASKON MALATYA ŞUBESİ KURULDU

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya şubesi kuruldu .
ASKON çalışmaları hakkında bilgi veren Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş, “1998 yılında kurulan Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON), kuruluşların ve müteşebbislerin uluslararası rekabette daha saygın ve güçlü, pazarlarda ise daha etkin ve verimli olmaları yönünde gelişmeleri için kendilerine destek vermekte ve onlara rehberlik etmektedir. Üyelerinin kurumsal altyapılarını güçlendiren, üyeleri arasındaki sosyal, ticari ve milli şuuru geliştiren, aynı misyonu paylaşan ulusal ve uluslararası kuruluş ve müteşebbislerle sağlıklı ilişkiler kuran, iş çevrelerinin yararlanmasını sağlayacak platformlar ve fırsatlar oluşturan, işbirliği alanları ve projeleri üreten, Türk ekonomisi ve müteşebbislerinin ulusal ve uluslar arası alanda en güçlü ve ilk akla gelen temsilcilerinden olan, ekonomide ahlak ilkelerini öncelikleyen etkin bir kuruluş olan ASKON, 17 Haziran 2015 tarihi itibariyle güzel Malatya’mızda resmen hizmete girmiştir.
ASKON, üye işletmelerinin ve Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak, ticari zemindeki haksızlıkların giderilmesi için mücadele vermek ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmak gibi misyonlara sahiptir.
ASKON, ideallerini “Haklı Zenginlik” serlevhasıyla bayraklaştırarak gerçekleştirmeye özen göstermektedir.
Kurum olarak ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, kuruluşlarımızın ve müteşebbislerimizin uluslararası rekabette daha saygın ve güçlü, pazarlarda ise daha etkin ve verimli olmaları yönünde gelişmeleri için kendilerine destek vermek ve onlara rehberlik etmek için çalışır.
Amacımız müteşebbislerimiz ve kuruluşlarımızın gelişiminin yanı sıra, ülkemizin ve güzel Malatya’mızın da gelişimine değerli katkılar sağlamaktır.
ASKON Anadolu Aslanları İşadamları Derneği olarak, doğal yaklaşım ve davranışımız ülkemizin ve özelde şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri, evrensel değerleri, uluslararası standartları ve hukuk kurallarını gözeterek ve tabii hukuka ve insanlığı ayakta tutan özdeğerlere uygun hareket etmektir.
Ülkemize, doğru çizilen vizyon için katkı vermeye, çizilen vizyonun gereğinin yerine getirilmesi için sektörel yapıları harekete geçirmeye ve tüm insanlarımızın bu vizyon çerçevesinde davranışlar sergilemesine yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ülkemizin erişeceği ileri durum, içinde yaşayan tüm bireyler için de ileri durum anlamına gelecektir. Dolayısıyla bu ortak ideal ve mukadder bir istikbaldir. Buna çalışmak hepimiz için bir akıl yoludur.
Aslında ülkemiz önemli handikaplarını aşmayı öğrenmiştir. Fakat bugün geldiğimiz noktada Sosyo-politik olarak son düzenlemeleri ve dengeleri kurmayı da başardığında artık bahis konusu ettiğimiz seviyeleri yakalaması için önünde engeli kalmayacaktır.
Bam teli konularımızdan bir tanesi büyüme stratejilerinin yenilenmesiyle ilgilidir. Ülkemizin ortalama üç bölge ayrımıyla oluşturulacak yeni nesnel duruma ilişkin büyüme yaklaşımı bize yeni ufuklar açacaktır. Bu durumu Milton Friedman’ın da Amerika’dan görmüş olması ilginçtir. Çin sonrası 16’ya bizim doğu bölgelerimiz de eklemeyi önermektedir. İstihdamla rekabet imkânı olarak. Orta Anadolu’da tarım, batı Anadolu’da ise ileri teknolojiye odaklanmayı önermektedir. Genelleme olarak düşünmeye değer.
Rekabetimizi daha rasyonel, bölge karakterlerini daha verimli ve topyekün sinerjinin oluşturulmasında daha etkin sonuçlar üretebileceğimiz gözükmektedir.
Enerji, cari açık ve diğer kamu açıkları şimdilik yönetilebilir pozisyonda olsalar dahi, zaaflarımız olarak bir tarafta tehdit olmaya devam ediyorlar. Gerek Türkiye genelinde gerekse Malatya ölçeğinde henüz tam anlamıyla, üniversite-sanayi işbirliğini sağlayamamış olmak, katma değer ağırlıklı bir ileri teknoloji üretimine geçmemizi engelliyor. Eğitim atılımlarının henüz sonuç vermemiş olması da bu seviyeyi yakalamamızı zorluyor" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!