Anne Üniversitesi’nde Yeni Dönem Eğitimleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

Anne Üniversitesi’nde Yeni Dönem Eğitimleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 13:46

ANNE ÜNİVERSİTESİ'NDE YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Anne Üniversitesi Projesi kapsamında yeni dönem eğitimleri başladı.
Anne Üniversitesi Projesi yeni dönem eğitimleri, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Naim Akman Konferans Salonu’nda başladı. Prof. Dr. Süheyla Ünal, “Aile Döngüsü ve Çocuk Yetiştirme” konusunu anlattı. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay ile birlikte eğitim programı devam eden Anne Üniversitesi’ni ziyaret etti. Derste verilen arada konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu, “Anne olmanın sorumluluğuyla yaklaşık 2 ay boyunca hafta sonunuzu bu programa ayıracağınız için hepinizi tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın vizyonu doğrultusunda, Anne Üniversitesi’ni de organize eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olan ve kısa adıyla MADEM dediğimiz Aile Danışma ve Destek Merkezi’ni 3 yıl önce kurmuştuk. Yine 3 yıl önce Malatya’da ilk defa Kadın Kültür ve Spor Merkezi’ni hizmete açmıştık. Her yıl 10 bin civarında sanat kurslarımıza katılan hemşehrilerimizin yaklaşık yüzde 70’inin bayan olduğunu ortaya koyduğumuzda yine bayanlarımızın yanında olduğumuzu teyit etmiş oluyoruz. Bu yılın Mart ayından itibaren de ‘Hoş Geldin Bebek Projesi’ ile annelerimizi hastanelerde ziyaret edeceğiz ve çocuklarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz” diye konuştu.
Milletvekili Çalık, ise Anne Üniversitesi’nin, toplumsal sorumluluk çerçevesinde çok önemli bir yere oturduğuna işaret etti. Çalık, “Toplumlarda eğer kadın mutluysa aile mutlu, aile mutluysa toplum mutlu ve ülke mutlu hale geliyor. Aile yapısını daha da sağlamlaştırmak, kadınlarımızı güçlendirmek için bugüne kadar çok önemli işler yaptık. Öncelikle ötekileştirilen kadınlarda geçmişte ‘kadının adı yok’ düşüncesinden, bugün ‘aileyi güçlendirmek’ en önemli temel hedefimiz. Geçmiş dönemlerde yaşanan krizlerde Türkiye’nin ayakta kalabilmesinin en önemli unsuru güçlü aile bağlarıdır. Hatırlayın, 2001 krizinde işten çıkarılanlar vardı, dükkanı kapananlar vardı, ekonomik zorluklar yaşayanlar vardı. O günkü Türkiye’de ayakta kalmamızın en önemli sebebi aile bağlarımızın kuvvetli olmasıydı. Aynı dönemlerde Arjantin’de, Brezilya’da yaşanan krizlerde ülke çok ciddi kaosa sürüklenmişti. Hatırlayın Arjantin’de marketlerin camları kırılmış, etler dolaplardan boşaltılmış ve çok ciddi manada yağmalamalar olmuştu. Ama Türkiye’de bu olmadı. İşte en önemli sebep dejenere olmayan aile yapımızdır. Zor zamanlarda bu yüke, sıkıntıya çekirdek ailelere sahip çıktı” dedi.
Bir anne ve kadın olarak siyaset yaparken yaşadığı zorlukları da anlatan Çalık, her şeye rağmen ailesine zaman ayırmaya çalıştığını kaydetti. Çalık, “Güçlü kadın önemli ama güçlü aile daha önemli. Bugün eğer siyasette uzun yıllardır yer alabiliyorsam aile bağlarımın güçlü olmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.
Çalık, konuşmasının sonunda Anne Üniversitesi Projesi’nin yürütülmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılımcılara gül verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!