IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 18:09
AKÇADAĞ'DA 150 KG AĞIRLIĞINDA BAL KABAĞI ÜRETİLDİ
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde çiftçilik yapan Turan Sarpkaya, 150 kilogram ağırlığında bal kabağı üretti.
Akçadağ ilçesindeki çiftçi Turan Sarpkaya, hiçbir şekilde hormon ve ilaç kullanılmadan 150 kilogram ağırlığında bulunan bir bal kabağı üretti. Kayısı fiyatlarındaki istikrarsızlık nedeniyle kabak üretimi yaptığını anlatan Sarpkaya, "Kayısı fiyatlarındaki istikrarsızlık nedeniyle uzun bir süredir kayısıya alternatif bir ürün arayışı içerisindeydik. Bu kapsamda deneme amaçlı Bal Kabağı ekimi yaptık. Beklentilerimizin üzerinde bir verim aldık. En küçüğü 50 kilo en büyüğü ise 150 kg olmak üzere ürün elde etik. Kilogramını 2 TL’den satıyoruz. Bal Kabağına şu anda ciddi bir talebin olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl deneme amaçlı ekim yapmıştık, önümüzdeki yıl daha sistemli bir ekim yapmayı planlıyoruz" dedi. Bal Kabağının sağlığa faydaları hakkında da bilgiler veren Sarpkaya, "Yemeklerde ve tatlılarda bolca kullanılan bal kabağının, faydaları kesinlikle saymakla bitmez. Sağlık açısından faydaları da son derece fazladır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan Bal Kabağı beta karoten açısından da çok zengindir. Beta karoten en kaliteli antioksidanlardan bir tanesidir. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. Vücudu mikroplardan korur, bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkilidir" dedi.