IHA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 12:33
VALİ ŞERİF YILMAZ.
Kütahya Belediyesi, din görevlilerini yemekte buluşturdu. Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, İznik İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı ve din görevlileri katıldı.
Programda ilk konuşmayı İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül yaptı. Organizasyondan dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na teşekkür etti.
Kaçak olduğu için hakkında yıkım kararı çıkan Hisar Erkek öğrenci yurdu hakkında konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Caminin arkasına sığınarak kendi yurtlarını kurtarmak isteyenler farklı bir algı oluşturuyorlar" dedi. Cami yıkan bir gelenekten gelmediklerini belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Valimizin cami yıkan, cami kapatan bir vali olarak iftiraya maruz kalması bizi üzdü.Caminin arkasına sığınarak kendi yurtlarını kurtarmak isteyenler farklı bir algı oluşturuyorlar. Siz insanların hayır paralarıyla ibadethane yaptığınızı söylüyorsunuz ama Kütahya Belediyesi’nin 200 m2 arsasının üzerine yurt yapmışsınız, hiç ’kira ödeyelim da belediye bunu bağışlasın, satın alalım’ diye ne bir girişimde ne de bir talepte bulunmadılar. Yurdun kaçak olduğu tespit edilip gerekli işlemlerin başlatılmasının ardından 1 ay yasal süre verdik, bu sürede de ruhsat alma noktasında hiçbir girişimde bulunmayıp, komplolar kurarak Valimizi hedef gösterdiler. Verilen 1 ay yasal süre doldu ve biz kendilerine tebliğ ettik. Yasa gereği 5 yıllık ecrimisil bedelini almak adına gerekli işlemleri de yapacağız" diye konuştu.
Başkan Saraçoğlu’nun ardından Vali Şerif Yılmaz söz aldı. 29 yıllık meslek hayatında belediyenin din görevlileri için
yemek organize ettiğini ilk kez gördüğünü belirten Yılmaz, "Bundan da rahatsız olurlar" dedi. Yılmaz, "Devletle insanımızın, camiyle Cumhurbaşkanının, bakanının ve valisinin bir arada gözükmesinden rahatsız oluyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Külliye içerisine cami yaptırdı diye rahatsız oluyorlar. Bundan rahatsız olan insan düşünün nelerden rahatsız olmaz. Ben her gittiğim yerde sivil de olmak üzere camisiyle, cemaatiyle beraber oldum. ’Camileri görmediniz mi’ diye soruyorlar, namaz ibadetimi yapmak için hep farklı camilere gitmeye çalıştım. Yanlış anlaşılmasın, belki müftülerimiz benim kadar cami görmediler" şeklinde konuştu.
"O BİNA CAMİ DEĞİL, TİCARİ İŞLETMEDİR"
Kendisi hakkında atılan iftiraları üzüntüyle karşıladığını belirten Vali Yılmaz, "Maalesef birileri kendi hesapları için hak etmediğimiz şekilde iftira kampanyası başlattılar. Orası bir yurt, o yurdun arazisinin bir kısmını Kütahyalı vatandaşlarımız cami yapılmak üzere vermiş. ancak oraya cami değil, yurt inşa edilmiş. Üstelik hiçbir ruhsat ve izin almadan. Bugün cami diye lanse edilen Hisar Erkek Öğrenci yurdu Akyazı Eğitim Vakfı tarafından limited şirketine devredilmiş, iki kişinin üzerine. Cami denilen ticari işletmeyi o şirket çalıştırıyor. Orası dini duyguları öne çıkaran, İslam’a hizmet eden bir cami değil, ticari işletmedir. 6 katlı bina içerisinde 140-170 m2 alan civarı bir mescit var. Bu mescitler bütün kamu kurumlarımızda, hatta özel sektöre ait iş yerlerinden bile var. İçişleri Bakanlığımızda var, burada da din görevlileri görevlendiriliyor. İlimizde de birçok cami olmayan yerlerde cuma namazı kılınıyor. İsmimin bu iftira kampanyasında kullanılması beni çok rahatsız etti, özellikle de bir Müslüman olarak bize bu şekilde itham edilmesi kanıma dokundu. Ben ömrümü bu yolda harcayan biriyim. Yarın öldüğümüzde hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Ortada gayri resmi bir işlem var. Cami adı altında camiyi kullanmak suretiyle iş çevirirlerse de buna müsaade etmeyiz. Bir takım ithaflarda bulunurken insanların düşünmesi lazım. Biz geldiğimizi günden beri bütün Sivil Toplum Kuruluşları, cami cemaatleri dahil olmak üzere koordineli, birlik içerisinde hareket ettik. Kimsenin şüphesi olmasın bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde olacağız" diye konuştu.
"NİYET ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK"
Hisar Erkek Öğrenci Yurdu’na 1 ay yasal süre verildiğini ancak bu süre zarfında eksiklerini tamamlamayan yurdun amacının tamamen farklı olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Vali Yılmaz, "Kaçak yapı olduğu tespit edilen bir binaya siz insanları sokamazsınız. Din görevlisi olarak giremezsiniz. Hakkınızda işlem başlatılır. Bina mühürlendi, cami değil. 6 katlı binanın tamamı kaçak. Oradaki din görevlisi arkadaşımızın suç işlemesine hanginiz razı olur. 1 ay süre verildi, eksikleri tamamlayın diye. Bunların hiçbir gereğini yerine getirmediler. Demek ki niyet üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" dedi.
Vali Şerif Yılmaz, Özel Öğretim Kurumlarındaki denetimler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu, "Camiyle birleştirip kamuoyuna sunmaya çalışıyorlar" dedi. Yılmaz, konuşmasında şunları ifade etti: "Kütahya’da dahil olmak üzere Türkiye genelinde özel öğretim kurumlarında denetimler yapılıyor. Bu denetimleri Kütahya’da camiyle birleştirip algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Hangi kurum ve kuruluş olursa olsun denetleme yapılır ve bu denetleme sonucunda devletin belirlediği kurallar var, bu kurallar çerçevesinde gereken neyse o yapılır, Buna kimse engel olamaz"
"ASLİ GÖREVİNİZ İRŞAD"
İslam dinini doğru anlatılıp, din tüccarlarının eline bırakılmaması gerektiğini kaydeden Vali Şerif Yılmaz, "İnsanların dini duyguları kullanılıyor. Din görevlilerine önemli görev düşüyor. İslamı gerçek manada anlatacak olan sizlersiniz. İslam’ı Kur’an-ı Kerim’den, sahih hadislerden siz anlatın, din tüccarlarının eline bırakmayın. Başkaları da kendi uydurduğu dinle insanları kandırmaya kalkmasın. İnsanların gerçek bilgilere ulaşmasını sağlayın. Din görevliliği 5 vakit
ezan okuyup namaz kıldırmak değildir. Asli görevimiz irşad görevidir. İrşad görevini eksiksiz yaparsanız bir takım bizim inançlarımızın dışındaki uydurulmuş inançları insanlarımıza din diye yutturamazlar" dedi.(EFE)