IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 22:22
DPÜ REKTÖRÜ PROF. DR. REMZİ GÖREN, İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. BİLAL KEMİKLİ VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALİ İHSAN ERTAŞ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) yetkilileri, “Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi” öncesi bilgilendirme toplantısı düzenledi.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesi’nin kurulduğu günden itibaren aktif ve yoğun çalışan, Kütahya’nın dinamiklerini öne çıkaran bir fakülte olduğunu belirtti.
Gören, “Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi geniş katılımlı bir kongre olacak. Kongre Fakültemiz ve Üniversitemiz adına büyük ses getirecektir. Kongrenin paydaşlarına teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş da, “Üniversitemiz Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi ile bizleri heyecanlandırdı. Belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Kongre; şehrimiz ve üniversitemizin kaynaşması açısından güzel fırsat sunacaktır. Kongrenin ilimizde düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli akademisyen arkadaşlar olmak üzere hepsine teşekkür ediyor kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Kemikli “Daha önce düzenlediğimiz etkinliklerde ve basın toplantısında ifade ettiğimiz üzere Dumlupınar Üniversitesi, DPÜ İlahiyat Fakültesi ve DPÜ İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi şehrimizin tarihi ve kültürel dinamiklerini ve medeniyetimizin hafızası olan şehrin değerlerini bilimsel etkinliklerle tanıtmayı ve farklı alanlardaki çalışmaları desteklemeyi kendisine hedef edinmiştir. Bu ilkeden hareketle IV. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi’ni (TLÇK) Dumlupınar Üniversitesi İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) ve İlmi Etüdler Derneği (İLEM) iş birliğiyle 14-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Kütahya’da düzenliyoruz.Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK) lisansüstü çalışmalar yapan araştırmacıların, ortak dil ve yöntem geliştirmelerine imkân ve zemin sağlamak, Türkiye’de yaşanan özgün akademik üretim sorununu aşmaya yönelik kuşatıcı yaklaşımları teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu çerçevede, genç akademi mensupları arasında çalışma alanlarını kapsayan çok yönlü bir iletişim ve tecrübe aktarımı imkânı oluşturularak çalışmaların zenginleştirilmesi ve akademik dolaşıma sokulması amaçlanmaktadır. Ayrıca Türkiye’deki lisansüstü çalışmaların niteliğinin artırılması yönünde ortaya konan çabalara katkı sunmak kongrenin temel hedefleri arasındadır.
Ayrıca kongrenin diğer bir hedefi de kongrenin düzenlendiği şehrin kültürel ve tarihi mirasını tanıtmaktır. Bu kongre vesilesiyle Kütahya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri genç araştırmacılarla buluşacaktır.Yine kongre aracılığıyla katılımcılar arasında dostluk ve iletişim artacak, bu ise ortak paylaşım ve iletişim ağlarının kurulmasını sağlayacaktır. Bu yıl Kütahya’da gerçekleştirilecek IV. TLÇK’da Coğrafya, Edebiyat, Eğitim, Felsefe, İktisat, İlahiyat, İletişim, Mimarlık ve Şehircilik, Sanat, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Tarih ve Uluslararası İlişkiler alanlarında oluşturulan alt konu başlıklarında akademisyenler tarafından otuz iki oturumda 150 civarında bildiri sunulacaktır.Kongre hazırlıklarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze,
Atatürk Kültür Merkezi, Kütahya Belediyesi ile TÜBİTAK’ın değerli yetkililerine ve Kütahya halkına teşekkür ederiz.Bu konudaki çabalarımıza tanıklık eden siz değerli basın mensuplarına, genelde Üniversitemizin özelde İlahiyat Fakültesi ve Merkezin (DİMAM) düzenlediği etkinliklere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, desteklerinizin devamını dileriz" ifadelerini kullandı. (EFE)