Tavşanlı’da balık satışları, mangalda balık ikramıyla başladı

Güncelleme Tarihi:

Tavşanlı’da balık satışları, mangalda balık ikramıyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2024 11:28

Tavşanlı’da balık satışları, mangalda balık ikramıyla başladı

Haberin Devamı

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI (Kütahya), (DHA)-KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesindeki balık pazarında sezon, mangalda balık ikramıyla başladı. Esnaf, sezonun ilk balıklarını almaya gelen müşterilerine balık ikram etti.

Tavşanlı balık pazarında sezonun açılması ile birlikte balık satışları da başladı. Esnaf da müşterilerine balıkların tadına bakmaları için mangal yaktı. Pişirilen günlük balıklar, satıştan önce müşterilere ikram edildi. Balık pazarı esnaflarından Niyazi Turgut, sezonu açtıklarını ve günlük olarak bol çeşit ile hizmet verdiklerini söylerken, “Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nden gelen balık çeşitleri uskumru, levrek, çipura, somon, çinekop, hamsi ve sardalya. Hamsi az olduğu için fiyatı biraz yüksek. Sezon başı itibariyle sardalyanın kilosu 100 TL, istavrit 100 TL, hamsi 300 TL, mezgit 200 TL, palamut ise çifti 250 TL'den satışa sunuldu. Fakat sonraki günlerde fiyatların düşmesini bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Balıkçı Nuray Abla olarak bilinen Nuray Üstünel de sezonu açtıklarını ve herkesi besin değeri yüksek ve özellikle çocuklar için faydalı olan balık yemeye davet etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!