Simav'da esnaftan engellileri sevindiren destek

Güncelleme Tarihi:

Simavda esnaftan engellileri sevindiren destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 14:34

Simav'da esnaftan engellileri sevindiren destek

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bazı esnafların bugünden başlamak kaydıyla 4 Aralık tarihine kadar engelli vatandaşlara ücretsiz ve çeşitli indirimler yaparak hizmet vereceklerini açıklandı.

Engellileri sevindiren 4 günlük ücretsiz kampanyaya, 4 Eylül Mahallesi'nden Kuaför Oya Öktem, Ağdacılar Caddesi'nde dükkanı bulunan Berber Ramazan Işık, pideci Kadir Kabaca ile Kışla Caddesi'nde konfeksiyon ürünleri satışı yapan mağaza işleten Gürsel Arıgümüş destek verdi.

Kadın kuaförü, 33 yaşındaki Oya Öktem, engellilere ücretsiz hizmet verederek senede bir kaç gün de olsa sevindirmemenin kendisini mutlu ettiğini belirtip, "Gönlümüz hep onlarla birlikte. 4 Aralık gününe kadar engelli vatandaşlarımıza saç bakım hizmetlerimizi ücretsiz vereceğiz. Bunu da işyerimin camına yapıştırdığım bir duyuru ile açıkladım. Tüm engellileri bekliyorum" dedi.

34 yaşındaki Berber Ramazan Işık da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tatil günü olan pazara denk geliyor. Biz o gün kapalıyız. Onun için engellilere ücretsiz hizmet etkinliğimi bu günden başlattım. Yarın da devam ettireceğim. Engelli vatandaşlara canımız feda" diye konuştu.

33 yaşındaki pideci Kadir Kabaca da "İki gün boyunca engelli kardeşlerimiz işyerimize gelirler ise kıymalı ve peynirli bideler bizden. Ücret almıyoruz. Helal olsun" dedi.

Ünlü markaların konfeksiyon ürünlerini satan 45 yaşındaki Gürsel Arıgümüş de "Bir alana bir bedava kampanyası ile ben de engelli kardeşlerimize destek veren kampanyaya katıldım. Simavlı esnaflar olarak engeli kaldırdık" diye konuştu.

Kampanya kapsamında kuaför Oya Öktem'den saç bakım hizmeti alan Canan Ceylan, berber hizmeti alan engelli Ramazan Ceylan, pide ikramından yararlanan Birol Yıldırım esnaflara teşekkür etti.

Simav'da engelli vatandaşları çatısı altında toplayan Dikensiz Güller Derneği Başkanı Zekeriya Fidan, "Bu örnek davranışlarından dolayı esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu asil davranış bizleri çok mutlu etti" dedi.

Simavlı esnafların davranışı engellileri sevindirirken, ilçe halkından da takdir topladı.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!