Rektör Remzi Gören: Kütahya Tarihdir, Anadolu’nun Bizzat Kendisidir

Güncelleme Tarihi:

Rektör Remzi Gören: Kütahya Tarihdir, Anadolu’nun Bizzat Kendisidir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 12:30

REKTÖR REMZİ GÖREN

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi ve DPÜ Medeniyet Araştırmaları Topluluğu (MEDAR) tarafından 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı ve Oryantasyon programı düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Aydemir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, “İstikbalimizi ve istiklalimizi tehdit eden olaylar yaşadığımız bugünlerde, istikbal ve istiklalimizin teminatı olacak siz değerli öğrencilere seslenmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Sizleri tanımaktan, sizleri kazanmış olmaktan mesrurum. Genç kardeşlerim, liseyi bitirip üniversiteye başladığınızda, sanki birkaç yaş birden büyümüş olursunuz. Bir anda kendinizi yeni bir dünyanın içinde bulursunuz. Artık sorunlarınıza kendiniz çözümler üretmek, mücadeleyi tek başınıza yapmak zorunda kalırsınız. Çok geçmeden büyüdüğünüzün farkına varırsınız.Bu yüzdendir ki bizler siz gençlere sorumluluk üstlenmeye hazır, yetişmiş bireyler olarak bakıyoruz. Sizlere değer veriyor, yetişmeniz için büyük emek harcıyoruz. Bir kısmıyla bu yıl, diğerleriyle önümüzdeki yıllarda tanışacağınız tüm öğretim elemanlarım adına söyleyebilirim ki; burası DPÜ İlahiyat Fakültesi, başka hiçbir yerde bulamayacağınız ölçüde sıcak, samimi, huzur bulacağınız bir aile olacak. Ne mutlu sizlere.
Sizlerden çok iyi bir öğrenciliğin yanında birçok isteğim olacak. Lütfen eğitim öğretim gördüğünüz bu şehri yakından tanıyınız. Ulu Cami’yi, Dönenleri mesken edinin. Hisarlı Ahmed’i, Hüseyin Yüce’yi, Ahmet Yakupoğlu’nu, Hayme Ana’yı, Evliya Çelebiyi, Ergun Çelebi’yi, Gaybi Efendi’yi asla ihmal etmeyin.Kütahya, tarihtir. Anadolu’nun bizzat kendisidir. Medeniyetlerin soluklandığı, hayat bulduğu yerdir. Kütahya hem Selçuklu hem Osmanlı’dır. Kütahya aradığınızı bulduğunuz her hangi bir şehir değil; arayıp da bulamayacağınız güzelliklere sahip nadide bir şehirdir” dedi.
DPÜ İlahiyat Fakültesi’nin ilk dersi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli tarafından verildi.
İsmail Hakkı Bursevi’nin ’Dünya 4 esas üzerine dengesini sağlar’ sözünü açıklayarak derse başlayan Prof. Dr. Bilal Kemikli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu 4 esas; ilim, adalet, tababet, hakimlik. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan devlet ve millet olmaz. Tababet; tıp ilmi, sıhhat ilmidir. Üniversitelerin nitelikli tıp eğitimi vermesi gerekir. Hakîmlik ise filozofluktur. Hakîmlik; dengedir, düşünce üretebilmektir. Sanayide ve ekonomide çok ileri olabilirsiniz. Ancak size ait düşünce, kavram yoksa gerçek anlamda hür olamazsınız. İlim; en genel anlamda akli ve nakli bilimler olarak ikiye ayrılır. Bu iki ana ilim birbirine rakip değildir, birbirini tamamlar. Bir de akli ve nakli ilimlerin yanında bilgi kaynağı olarak tefekkür, tedebbür, murakkabe ve müşahade gibi ifade edilen hadsi ilim yani gönül ilmi var.” (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!