Rahvan atları 'Barış ve kardeşlik' için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Rahvan atları Barış ve kardeşlik için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 13:31

Rahvan atları 'Barış ve kardeşlik' için yarıştı

Haberin Devamı

 

Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA'da, Rahvan Atlı Spor Kulübü tarafından “barış ve kardeşlik” sloganıyla rahvan atlar bahar yarışları düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Atlı spor Kulübü Tesislerindeki yarışmalara çeşitli illerden katılım oldu. Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, yaptığı açıklamada, her yıl Nisan ayında ata sporu olan atçılığı yaygınlaştırmak adına sezon açılışı yarışmaları düzenlediklerini söyledi. Bu yıl da 'Barış ve kardeşlik' sloganıyla yarışma düzenlediklerini belirten Babanoğlu, "Geleneksel at yarışlarımızı bu yıl birlik ve beraberliği sağlamak adına yapıyoruz. 2016 yılının kardeşçe geçmesi için düzenlediğimiz dostluk yarışımıza Tokat’tan, İzmir’den, Karadeniz Bölgesinden, Uçak’tan, Balıkesir’den ve Afyonkarahisar’dan misafir yarışmacılarımız katıldı" dedi.

Babanoğlu, yarışmalara 60 atın katıldığını ve derece elde eden at sahiplerine kupa ve Türk bayrağı hediye edeceklerini de sözlerine ekledi.Tozkoparan 2’li tay yarışlarında Birol Babanoğlu’nun atı birinci gelirken 3’lü taylarda Yusuf Uyar’ın atı ikinci, 3’lü taylarda ise yarışlara Tokat’tan katılan Resul Demir’in atı üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren atların sahiplerine kupaları takdim edildi. Yarışmada ayrıca katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!