Kütahya'nın yöresel lezzetlerini, öğrenciler tanıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Kütahyanın yöresel lezzetlerini, öğrenciler tanıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 13:03

Kütahya'nın yöresel lezzetlerini, öğrenciler tanıtıyor

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)- KÜTAHYA'da, Yoncalı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri hazırladıkları yöresel yemekleri, Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi'nin restoranında ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. MTAL Müdür Yardımcısı Nurdan Doğru, "Bizler gün yüzüne çıkmamış yemekleri gastronomiye kazandırmak istiyoruz. Bu konuda da büyük bir çaba sarf ediyoruz" dedi.
Yoncalı MTAL öğrencileri tarafından hazırlanan ve aralarında Osmanlı mutfağı lezzetlerinin de yer aldığı; sıkıcık çorbası, tosunum, cimcik aşı, küp et, bıldırcın dolması gibi yöresel yemekler ile geleneksel kıyafetlerden çiniye kadar Kütahya'ya ait değerlerin bulunduğu Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi'nin restoranında ziyaretçilere sunuluyor.
Öğrencilerin okulda aldıkları teorik eğitimi, merkezin restoran bölümünde pratiğe dönüştürüp, uygulama fırsatı bulduklarını söyleyen okulun müdür yardımcısı Nurdan Doğru, "Kütahya’da Hürrem Sultan’ın aşerdiği bıldırcın dolmasından tutun da, bakır küpün içerisinde özel olarak yapılan küp etimize kadar gün yüzüne çıkmamış, gastronomi de yer almamış yemeklerimiz var. Bizler, gün yüzüne çıkmamış yemekleri gastronomiye kazandırmak istiyoruz. Bu konuda da büyük bir çaba sarf ediyoruz. Okulumuzda teorik ve pratik eğitimler veriyoruz. Özellikle yarışmalara giderken modern yemeklerin yanı sıra yöresel yemeklerimizi çalıştırıyoruz. İnanın en fazla ödülü, ulusal ve uluslararası pek çok kupayı da yöresel yemekler sayesinde kazandık. Bu konuda da büyük bir gurur duyuyoruz" diye konuştu.
Okuldan mezun olduktan sonra restoranda stajına devam eden Şerife Şevval Yavuz, "Okulumu bitirdim, mezun oldum. Üniversite sınavına girdim. Şu an hedefim üniversitede istediğim bölümü tutturmak. Çoğu yemeği yapabiliyorum ama sıkıcık ve börekler gibi hamur işlerinde daha iyi olduğumu düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Lisenin 12'nci sınıf öğrencisi Melih Can Bişgin ise "Öğretmenlerimizle aramız çok iyi. Onlarla arkadaş gibiyiz. 10'uncu sınıfta pandemi nedeniyle çok fazla ders göremedik. İlk hedefim üniversiteyi kazanarak aşçı olmak. Daha sonra kendi restoranımı açmak istiyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!