Gediz'de tarhana festivali coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Gedizde tarhana festivali coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 17:49

Gediz'de tarhana festivali coşkusu

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'nde, Belediye kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 15'incisi düzenlenen Gediz 15. Tarhana Festivali törenle başladı.

Gediz Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda bu yıl 15. Gediz tarhana Festivali'ne Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, eşi Münevver Nayir, Gediz Kaymakamı Avni Kula , eşi Bilge Kula, AK Partili Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, eşi Mehtap Saraoğlu, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Gediz Tarhana Festivali'nin yapılmasının temel amacı bir ürünün ticarileştirilmesiydi. Bugün Gediz'de yaklaşık irili ufaklı müesseselerde 500 ton civarında tarhana imal edilmektedir ve bunun büyük oranı da Gediz dışına satılmaktadır. Biz de festivalimizin bu şekliyle dizayn edilmesi konusunda bir çalışma yaptık ve bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyiz. Gediz'in bundan sonraki süreci içerisinde turizm yatırımları önemli bir anlam ifade ediyor. İnşallah onun da önümüzdeki süre içerisinde temelini atacağız. Gediz bugün kendi gücüyle 30 milyon dolarlık turizm tesisinin yapımı için uğraş veriyor. O da Gediz'e her şeyiyle büyük bir güç kazandıracaktır. Gediz organize sanayisi, turizm yatırımları ve ulaşım hattı üzerinde bulunmasıyla çok önemli bir ilçe haline gelmiştir, gelmeye devam edecektir" dedi.

AÇILIŞIN ARDINDAN SERGİYİ GEZDİLER

Edilen duanın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol heyeti kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi. Vali Ahmet Hamdi Nayir, eşi Münevver Nayir ve protokol üyeleri açılışın ardından festival alanında yer alan, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserlerin beğeniye sunulduğu sergiyi ziyaret etti. Serginin açılışını Münevver Nayir, Bilge Kula, Mehtap Saraoğlu, Sebahat Sarıoğlu yaptı.

VALİ, EBRU SANATINDAKİ HÜNERİNİ GÖSTERDİ

Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi standında ebru yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı açıklamada, Gediz'in sahip olduğu değerlerin yaşatılması gerektiğini belirterek, "Gediz doğa harikası bir yer. Burada bulunamayacak şey yok. Her şeyden önce doğal güzellikleriyle ve farklılık arz eden özellikleriyle güzel bir ilçemiz. Muratdağı'nda sıcak suyu ve kayak yapabilecek ortamı bulabiliyorsunuz; bu dünyada çok fazla bulunabilecek bir özellik değil. Gediz'imizin misafirperverliği, kültürü, tarihi yapısı da önemli. Dolayısıyla Kütahya'mız ilçeleriyle birlikte görülmesi gereken bir il. Bize ait olan bir değeri güzel Gediz'imizin adıyla yaşatmak bizlerin görevi. Zannediyorum ki tarhanada da bir sanat ruhu var. Herkesin tarhanası el lezzetine, gönül lezzetine göre birbirinden farklı olur. Bugünler şehir kültürünün oluşmasında önemli günler. Gediz de kendisini tarhanayla özdeşleştirmiş" diye konuştu.

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol üyeleri satış reyonlarını gezerek esnaflarla sohbet etti.

Festival Gediz Belediyesi Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenen Yüksek Sadakat konseriyle devam etti. Yoğun ilginin olduğu festivalde Adnan Menderes Yaşam Parkı vatandaşlarla doldu taştı. Geleneksel Gediz 15. Tarhana Festivali'nin 16 Temmuz'a kadar çeşyitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ, (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!