Gediz Devlet Hastanesi’nde Koah Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Gediz Devlet Hastanesi’nde Koah Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 12:02

GEDİZ DEVLET HASTANESİ’NDE, KOAH’IN (KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI) TANIMI, BELİRTİLERİ VE MÜCADELE YOLLARI KONULU KONFERANS VERİLDİ.

Gediz Devlet Hastanesi’nde, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tanımı, belirtileri ve mücadele yolları konulu konferans verildi.
Gediz Devlet Hastanesi, halka verdiği tedavi hizmetlerinin yanı sıra yatan hasta ve refakatçi eğitimleri, okullarda bilgilendirme seminerleri ve sık görülen hastalıklarla ilgili konferanslar da düzenleyerek toplumda sağlıklı yaşam kalitesini artırma çalışmalarına ağırlık veriyor.
En son olarak Gediz Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sedef Öztürk tarafından KOAH’ın tanımı, belirtileri ve mücadele yolları hakkında verilen konferansta; KOAH nedir?, Belirtiler nelerdir?, Dünyada ve Türkiye’de KOAH’lı hasta potansiyeli nasıldır?, Erken tanı nasıl konur?, Risk faktörleri nelerdir?, Tedavi nasıl olmalıdır?, KOAH’ta spor ve fiziksel aktivitenin önemi, sigara kullanımı ve pasif içiciliğin KOAH’a etkisi nasıl olur?, korunma ve KAOH ataklarında iyileştirici etkenler nelerdir?, Astım ve KOAH ilişkisi gibi birçok konuda tüm katılımcılar bilgilendirildi.
KOAH konferansı hakkında bir değerlendirme yapan Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Haner, hastanenin gerçekleştirdiği eğitim, seminer ve konferans etkinliklerine halkın ilgisinden memnun kaldıklarını ve bu gibi hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.
Hastalıklardan korunma ve tedavinin başarılı olabilmesi adına bilinçli toplum olmak için bu gibi faaliyetlerin yaşam standartları arasına katılması gerektiğini belirten Başhekim Dr. Halil Haner, "Sağlıkla ilgili her çalışma ve talepte insanımızın yanında yer almaya ve destek vermeye devam edeceğiz” dedi. (MA-EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!