Cezaevi firarisinin İzmir'den çaldığı otobüsle Kütahya'da yakalanması

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi firarisinin İzmirden çaldığı otobüsle Kütahyada yakalanması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 15:00

- İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri Müdürü Korkmaz: "Terminalimizde otobüs hırsızlığı vakası yaşanmamıştır" - "Söz konusu olayda belirtilen araç, resmi mercilerden alınan bilgiye göre, İzmir'in Çınarlı semtinde özel bir nakliyat firmasının garajından çalınmış olup, emniyet mensupları tarafından firari ile ele geçirilmiştir"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri Müdürü Bülent Korkmaz, Kütahya'da yakalanan cezaevi firarisinin kullandığı otobüsün terminalden değil, Çınarlı semtinde özel bir nakliyat firmasının garajından çalındığını bildirdi.

Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bazı internet siteleri ve gazetelerde yer verilen haberlerde, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden otobüs çalındığı iddiasının asılsız olduğunu belirtti.

İşletmelerinde, bahsi geçen otobüsle ilgili herhangi bir kaydın bulunmadığını vurgulayan Korkmaz, şunları kaydetti:

"Terminalimizde otobüs hırsızlığı vakası yaşanmamıştır. Terminalimize giriş ve çıkış yapan tüm araçlar kayıt altında olup, 24 saat devrede olan kamera sistemimiz ve özel güvenlik görevlilerimizce tesislerimiz dahilinde bulunan araçların güvenliği tarafımızca sağlanmaktadır. Ayrıca terminalimiz bünyesinde Polis Merkezi Amirliği ve çıkış yapan tüm otobüslerin kontrollerinin sağlandığı Trafik Denetleme Amirliği bulunmaktadır. Söz konusu olayda belirtilen araç, resmi mercilerden alınan bilgiye göre, İzmir'in Çınarlı semtinde özel bir nakliyat firmasının garajından çalınmış olup, emniyet mensupları tarafından firari ile ele geçirilmiştir."

Haberin Devamı

Cezaevi firarisi İ.Ş'nin, İzmir'den çaldığı 35 S 64032 plakalı otobüsle Eskişehir'e gitmek istediği öne sürülmüştü. Otobüsü kullanan ve Uşak'ta polis ekiplerince durdurulamayan şüpheli, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 15. kilometresinde polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçmıştı. Zanlı, Kütahya kent merkezi girişindeki Organize Sanayi Bölgesi istikametine döndükten sonra polis ekiplerince gözaltına alınmış, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!