IHA
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 15:26
SİMAVLI FIRIN İŞLETMECİSİ AYHAN SARIALTINBU YIL ÇÖREK SİPARİŞLERİNDE GEÇEN YILLARA GÖRE ARTIŞ YAŞANDIĞINI SÖYLEDİ
Mübarek Ramazan Bayramına sayılı günler kala Kütahya’nın şirin ilçesi Simavlıları cevizli ve haşhaşlı çörek telaşı sardı. Dini bayramlarda evlere gelen konuklara cevizli veya haşhaşlı çörek ikram etmenin gelenek olduğu ilçede hanımlar bu günlerde bir yandan evlerde temizlik ile uğraşırken bir yandan da mahalle fırınlarında çörek pişirmenin tatlı telaşını birlikte yaşıyor.
Dini bayramlarda cevizli çöreğin konuklara ikram edilmesi geleneğinin yüz yıllardır sürmesi yüzünden Simav’ı her bayram olduğu gibi bu günlerde mis gibi çörek kokusu sardı.
Ancak son yıllarda çörek hazırlamanın zahmetinden kaçınan hanımlar bu işi evde hazırlamak yerine fırınlara sipariş vermeyi tercih ediyor. Simav’da faaliyet gösteren fırınlar 1 kilo 250 gram undan imal edilen hamurun içerisine isteğe göre 250 gram dolayında ceviz içi veya haşhaş ezmesi kullanarak cevizli veya haşhaşlı çörek imal ederek tanesini 8 veya 10 TL’den satışa sunuyor.
Simavlı Fırın işletmecisi Ayhan Sarıaltın, bu yıl çörek siparişlerinde geçen yıla oranla artış olduğunu bildirdi.
Sarıaltın, bu hususta merdiven altı tabir edilen üretimlerin arttığına dikkat çekerek, vatandaşlardan kendilerinin ve misafirlerinin sağlığı için bu tip üretim merkezlerine itibar etmemelerini istedi.(MY-EFE)