Güncelleme Tarihi:
KONYA,(DHA)- NECMETTİN Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Gastronomi Topluluğu tarafından düzenlenen “Gastronomiye Dair Her Şey” konulu konferansa Ünlü Şef Deniz Orhun konuşmacı olarak katıldı.
Ülkemizde tarım ürünleri olarak yetişen sebze, meyve, hububat gibi ürünlerin pişirilmesini şeflerin doğru bir şekilde aktarması gerektiğini ifade eden Orhun, yemek kültüründe geçmişe yönelik eğilim olduğunu hatırlattı ve geçmiş gelenek ve göreneklerin bugünün teknolojik bilgileriyle uygulanması gerektiğini vurguladı.
Element, vitamin gibi şeylerin insanlar için çok önemli olduğunu aktaran Şef Deniz Orhun: “Bunların bazılarını vücudumuz üretmiyor ve dışardan alıyoruz. Bunları bizim ülkemiz o kadar güzel üretiyor ki toprağımız çok zengin. Özellikle de Konya bölgesi çok zengin.” dedi.