Tunç Çapa Selçuk’un Binicilik Tesislerini İnceledi

Güncelleme Tarihi:

Tunç Çapa Selçuk’un Binicilik Tesislerini İnceledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 10:59

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANI TUNÇ ÇAPA, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİNİCİLİK TESİSLERİ’Nİ ZİYARET EDEREK VETERİNER FAKÜLTESİ TARAFINDAN İŞLETİLEN TESİSİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA FAKÜLTE DEKANI PROF. DR. AHMET GÜNER’DEN BİLGİ ALDI.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Binicilik Tesisleri’ni ziyaret ederek Veteriner Fakültesi tarafından işletilen tesisin çalışmaları hakkında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner’den bilgi aldı.
Ziyaretinde binicilik tesislerine hem maddi hem de manevi her türlü desteği vereceklerinin altını çizen Tunç Çapa, tesisler hipoterapi merkezinden atlı spor kulübüne kadar her türlü bilimsel ve sosyal faaliyetlere hizmet edebileceğini söyledi.
“TESİSİN EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in de katıldığı ziyarette tesiste incelemelerde bulunuldu. Tesislerin hangi alanlarda kullanılabileceği konusundan Federasyon Başkanı Tunç Çapa ile görüşen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, hem bilimsel çalışmalara hem de sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir tesise sahip olduklarını söyledi.
Tesisin devralınmasıyla kullanabilirliği noktasında önemli çalışmaların yapıldığını söyleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, “İşletme hakkının fakültemize verilmesinin ardından çalışmalarımız sürüyor. Alanı hem bilimsel çalışmalarımızda kullanmak istiyoruz hem de sosyal tesis olarak hizmet vermesini sağlamak için altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Binicilik tesislerine her türlü desteği vereceklerini söyleyen Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa ise, “Bu tesisi umduğumdan çok daha iyi buldum. Desteklerimizle bundan sonra çok daha güzel hale gelecek. Buradan bir binicilik sosyal tesisi olarak faydalanabilirsiniz” dedi.
“ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM SAĞLAYACAK”
Tesisin Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi işletmeciliğine alınma sebebini açıklayan Federasyon Başkanı Çapa, “Selçuk Üniversitesi bünyesinde Atçılık Meslek Yüksek Okulu kurulması çok önemli. Okul, Türkiye’nin atçılık ile ilgili antrenör, seyis, nalbant gibi ihtiyaçlarına hizmet verebilecek mesleklerde açığın kapatılmasına destek olarak, atçılık ile ilgilenenlere iş istihdamı sağlayabilir. Zira Avrupa Birliği’nde 25 milyon insanın atçılık ile ilgili alanlardan para kazandığını ve önemli bir iş sahası olduğunu bilmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Tesislerin hipoterapi alanında da çok etkin bir şekilde kullanılabileceğinin altını çizen Çapa, “Türkiye’de 11 milyon engelli bulunmasına rağmen çok az sayıda atlı tedavi merkezimiz var. Bu tesisler tıp fakültesinden bir fizyoterapist ve doktor takviyesinin yanı sıra federasyonumuzun sağlayacağı sertifikalı bir eğitmen ile hipoterapi merkezi olarak hizmet verebilir. Bu alanda hizmet vererek sosyal projelere destek olabilir. Biz de bu açıdan hipoterapi derslerini ve tesiste çalışacak elemanlara eğitim verebilecek uzmanları göndererek katkıda bulunabiliriz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!