Selçuklu Belediyesinden, çocuk kütüphanesi

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu Belediyesinden, çocuk kütüphanesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 12:33

Selçuklu Belediyesinden, çocuk kütüphanesi

Haberin Devamı

KONYA.(DHA)- SELÇUKLU Belediyesi, Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın desteğiyle çocuk kütüphanesi yapacak.
Selçuklu Belediyesi'nin  'KOP Okuyor' ve 'KOP SOGEP' adlı projleri KOP Bölge Kalkında İdaresi Başkanlığı tarafından destek gördü. Bunun üzireni iki kurum, projeyi hayata geçirmek için protokol imzaladı. 
 'KOP Okuyor' projesiyle, “KOP’la Okuyorum, Dinliyorum. Hayallerin Zenginleşiyor” ile Konya’nın ilk çocuk kütüphanesi yapılacak.  KOP SOGEP kapsamında “Geleceğimizi Değerlerimizle Şekillendiriyoruz” projesiyle dezavantajlı vatandaşlara ve insanlara ulaşılacak. Projelerin imza töreni Selçuklu Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay ile KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı arasında yapıldı.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'daki kütüphane sayısının 60'a ulaştığını belirterek, şunları söyledi:
''Kütüphane sayımız 60’a yaklaştı; ama 2 ile 8 yaş aralığı çocuklarımızın faydalanabileceği bir kütüphaneye ihtiyaç olduğu noktası dikkatimizi çekti. Bu açığımızı KOP İdaresinin destekleriylegidermiş olacağız. İnşallah Aydınlıkevler Sosyal Tesislerimizin üst katında çocuklar için özel bir kütüphaneyi bu vesileyle oluşturmuş olacağız. “Değerler Eğitimi” konusunda Türkiye’ye örnek projeler yürütüyoruz. Özellikle SEDEP sadece Konya’da değil, Türkiye genelinde ilgiyle izlenen bir proje haline dönüştü. Bu yıl itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına dâhil edilerek ne kadar önemli bir iş yaptığımız da belgelenmiş oldu. Bu noktada KOP İdaresi “Değerler Eğitimi” konusundaki bir projemize destek veriyor. İnşallah şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplam 400 bin lirayı aşan bu desteklerden dolayı KOP İdaresi Başkanı Sayın İhsan Bostancı şahsında tüm kurum personeline teşekkürlerimizi sunuyorum”
KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP İdaresi’nin son yıllarda sosyal alanlarda da projeler yürütmeye başladığını belirterek, bu konuda kısa adı KOP Okuyor olan “KOP Bölgesinde Okuma Kültürü Geliştirilmesi Projesi” ve kısa adı KOP SOGEP olan “Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı”nı hayata geçirdiklerini söyledi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!