Selçuk Üniversitesi Engelli Milli Sporculara Kucak Açtı

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Üniversitesi Engelli Milli Sporculara Kucak Açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 14:08

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 9 ENGELLİ MİLLİ SPORCU KAYIT YAPTIRDI.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne yeni eğitim-öğretim yılında 9 engelli milli sporcu kayıt yaptırdı. Fakülte bünyesinde işitme, bedensel ve ortopedik engelleri bulunan milli sporcu sayısı 15’e ulaştı.
Judo, güreş, masa tenisi, halter, tekvando, futbol ve yüzme alanında hem A milli hem de B milli sporcular fakültenin çeşitli bölümlerinde eğitimlerini sürdürdüklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, “Türkiye’deki Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları içerisinde en çok tercih edilen fakülteler arasında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi de var” dedi.
7 ENGELLİ ÖĞRENCİ A MİLLİ
Fakültede çeşitli bölümlerde eğitim alan öğrenciler aynı zamanda çeşitli branşlarda A milli ve B milli kadrosunda Türkiye’yi temsil ediyor. 15 engelli sporcunun 7’si çeşitli branşlarda A milli sporcu. İkinci sınıf öğrencilerinden Abdullah Sevinç judoda, Hamza Çalışkan masa tenisinde, Selma Canlı tekvandoda, birinci sınıf öğrencilerinden Mustafa Seçim güreşte, Mehmet Sami Saraç, Büşra Gör ve Yaşar Sami Gökbaba tekvandoda ve Eren Gümüş ise futbolda A milli sporcu kadrosunda yer alıyorlar.
“EN ÇOK TERCİH EDİLENLER ARASINDAYIZ”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, “Fakültemizin Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine hem YÖK kanalı hem de özel yetenek sınavıyla çok sayıda milli sporcu alındı. Çoğunluğu 1. ve 2. sınıf öğrencisi olan işitme, bedensel ve ortopedik engellilerin oluşturduğu 15 engelli milli sporcunun birçoğu judo, güreş, tekvando, halter, yüzme ve masa tenisi alanında ulusal, uluslararası, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat derecelerine sahip. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü olarak bu öğrencilere ücretsiz yemek desteği sağlanmakta, milli takım kampları ve müsabakalar için destek verilmektedir. Türkiye’deki Spor Bilimleri Fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları içerisinde en çok tercih edilen fakülteler arasında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi de var. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi Pepe ve Öğretim Görevlimiz Ahmet Bozdam engelli öğrencilerimizin üniversite içi ve üniversite dışı kurumlarla koordinasyonunu sağlıyor. Ayrıca fakültemiz bu öğrencilerimizin uygulamalı spor branşı derslerinde özel uygulamalara da geçecek. Selçuk Üniversitesi olarak engelli milli sporcu öğrencilerimizin başarılarından gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!