IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 11:22
AKADEMİK PERSONEL TELİF ESERLER SERGİSİ’NİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde bulunan Merkez Kütüphanenin adı Senato kararıyla Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi olarak değiştirildi.
SÜ Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesinde isim değişikliği ve Akademik Personel Telif Eserler Sergisi’nin açılışı nedeniyle gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
GÜNGÖR’E VEFA ÖRNEĞİ
Selçuk Üniversitesi bünyesindeki 40. yıl etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Bu faaliyetler içinde hemen hemen her birimimizin birkaç etkinliği bulunmaktadır. Bugün burada ilk olarak Merkez Kütüphanemizin adının Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi olarak değiştirilmesinin duyurusunu yapmış olduk. Elbette rahmetli Prof. Dr. Erol Güngör, birkaç açıdan önemli özelliği olan Rektörümüzdü. Her şeyden önce görevi başında vefat etmesi bizim için bir ayrıcalık. Bununla birlikte Prof. Dr. Erol Güngör, Türk düşünce dünyasında önemli yer tutan rektörlerimizdendir. Diğer taraftan kendine ait bir külliyatı olan bir isimdir” dedi.
“SERGİ TÜRKİYE’DE İLK”
Sergiye ilişkin de bilgi veren Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Açılışını yaptığımız bir diğer etkinliğimiz de öğretim elemanlarımızın telif eserlerinin sergisidir. Bu da çok güzel bir çalışma oldu. 40 yıldır Selçuk Üniversitesinde yazılmış olan eserlerden 188 tanesi 10 ayrı reyonda sergileniyor. Böyle bir serginin Türkiye’de şimdiye kadar başka hiçbir üniversitede yapılmadığını biliyorum. Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin ne kadar üretken olduğunu göstermesi açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Katkıda bulunan tüm Selçuk Üniversitesi mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kesilen kurdelenin ardından protokol üyeleri, sergiyi gezerek akademik personelin telif eserleri hakkında bilgi aldı. İlgi gören sergi 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.