Sarıkamış Harekatı için albüm yaptı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Harekatı için albüm yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 13:59

- Türk halk müziği sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış Harekatı'ndaki ruhu, çıkardığı "Sarıkamış Destanı" adlı albümle tanıtmayı amaçlıyor

Haberin Devamı

KONYA (AA) - AYŞE ŞENSOY - Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci, Türk askerinin Sarıkamış Harekatı'ndaki ruhunu tanıtmak için ''Sarıkamış Destanı'' adlı albüm çıkardı.

Demirci, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hazırlanan albümle, 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın yanı sıra Çanakkale Savaşları'nda yaşananları daha iyi tanıtmayı amaçlıyor.

Albümde, "Ver Elini Sarıkamış", "Nur Oldular", "Sarıkamış Saza Benzer" isimleriyle koçaklamadan ilahiye, ağıtlardan türkülere toplam 10 eser yer alıyor.

Müzik yönetmenliğini sanatçı Gündoğar'ın yaptığı albümdeki türkülerden ikisi Karadeniz yöresine ait. Demirci, aynı zamanda Çanakkale ve Sarıkamış'ta yaşananların anlatıldığı "Sarıkamış-Çanakkale Omuz Omuza" ile "Ver Elini Sarıkamış" eserleri için de Sarıkamış ve Çanakkale'de klip çekti.

Haberin Devamı

Demirci, albümü ve çalışmaları hakkında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek ve şehitleri anmak adına bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi.

- Albümde yer alan 2 eser için klip çekildi

2012 yılında Sarıkamış Harekatı'nın yıl dönümünde "Sarıkamış Destanı'' adlı türküyü bestelediğini anımsatan Demirci, bu yıl da "Sarıkamış Destanı" ismini verdiği yaklaşık 10 eserden oluşan bir albüm hazırladığını ifade etti.

Albümde yer alan eserlerin tamamının Sarıkamış için yazılmış sözlerden ve bestelerden oluştuğunu belirten Demirci şunları kaydetti:

"Albümdeki Sarıkamış-Çanakkale Omuz Omuza türküsü için klip çektik. Bir bölümünü Çanakkale'de gerçekleştirdiğimiz klibin çekimleri, Allahuekber Dağı'nın eteklerinde sonlandırıldı. Aynı zamanda Ver Elini Sarıkamış eseri için de klibimiz çekildi. Yaptığım çalışmalarla, Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin Mehmetçiğimizin sesi olabilmeyi amaçlıyorum. Sarıkamışımız ve Çanakkalemizi, Türkiye'ye olduğu gibi dünyaya da bu yolla daha iyi tanıtmak istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!