NEÜ'de "İfade Özgürlüğü ve Yeni Anayasa" paneli

Güncelleme Tarihi:

NEÜde İfade Özgürlüğü ve Yeni Anayasa paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 14:55

- NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Buluş: "Türkiye'nin üzerinde uzlaşılmış, anlaşılır sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Anayasanın bir an önce yapılması ve insanların haklarını iyi bilmesi gerekmektedir"

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TESEV Demokratikleşme Programı işbirliği ile "İfade Özgürlüğü ve Yeni Anayasa" konulu panel düzenlendi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nde, yeni bir anayasa yapım süreci başlaması halinde öne çıkması muhtemel konuları değerlendirmek amacıyla düzenlenen panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Çemrek yaptı.

NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, yaptığı konuşmada, yeni anayasa ve ifade özgürlüğü konusunun son derece önemli olduğunu söyledi.

Bu konunun son dönemlerde sekteye uğradığını ve bir belirsizliğin ortaya çıktığını savunan Buluş, "Türkiye'nin üzerinde uzlaşılmış, anlaşılır sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Anayasanın bir an önce yapılması ve insanların haklarını iyi bilmesi gerekmektedir" dedi.

Haberin Devamı

TESEV Demokratikleşme Programı Koordinatörü Hande Özhabeş ise yeni anayasa talebini canlı tutmak amacıyla üniversitelerde bu panelleri düzenlediklerini aktardı.

Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Cennet Uslu, "Anayasa çerçevesinde ifade hürriyeti" konusunda bilgi verdi.

Diğer birçok hürriyetin hayata geçirilip kullanılabilmesi için ifade özgürlüğünün desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Uslu, şöyle devam etti:

"İnsanın bir fikre sahip olması kötü bir şey değildir, aksine bir fikir sahibi olmalıdır. Fikirleri içimizde tuttuğumuzda herhangi bir sorun yoktur. Asıl sorun fikirlerimizi dışarıya yansıttığımızda ortaya çıkıyor. İfade özgürlüğü sadece söz ve yazıdan ibaret değil, görüntü olarak mesaj veren her şey; sinema, afiş, karikatür, rozet gibi görüntüler ve hareketler de ifade hürriyetinin temel araçlarındandır."

Panel, gerçekleştirilen sunumların ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!