Necdet Subaşı TİMAV'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Necdet Subaşı TİMAVda konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 14:34

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliği ile düzenlenen İLHAM okumalarının ikinci haftasında konuk Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Necdet Subaşı oldu.
Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, gündelik hayatın disipline edilmesi halinde hayatı kolaylaştıracağını söyleyen Başbakanlık Başdanışmanı Dr. Necdet Subaşı, "Gündelik hayat, yeni yeni oluşmaya başlayan, ciddi bir disiplin havası oluşturan bir kavram. Sıradan konuştuğumuz zaman hepimizin bir gündelik hayatı var, koşturuyoruz, sabah kalkıyoruz, işimize veya okulumuza gidiyoruz, bir rutine teslim edilmiş şekilde her gün aynı şeyleri yaparak kendi gündelik hayatımızı tüketiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Gündelik hayatın disiplin altına alınması gerektiğini belirten Subaşı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Gündelik hayat, sosyal gerçekliğin bir parçasıdır” diyen Subaşı, “Gündelik hayatı tanımlarken, içinde yaşadığımız toplumun gündelikliğini ve modernliğini doğuran özelliklerini dikkatle gözlemlemek gerekir. Görünüşte anlamsız gibi duran olgular arasında esas olanı yakalamak, olguları düzene sokarak, toplumun değişik perspektiflerini dikkatle izlemek zorunludur. Bunu gerçekleştirirken de gündelik olanı küreselliğin, devletin, teknoloji veya kültürün içine yerleştirmek gerekir. Hayatın nasıl işlediği, nasıl aktığı, gündelik tercihlerimizin neye bağlı olduğu konusunda ciddi bilgiler verir."

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve öğrenciler katıldı. Programın ardından Selçuklu Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Dr. Necdet Subaşı’na İnce Minare biblosu hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!