Güncelleme Tarihi:
KONYA (AA) - Kulu Belediyesi Zabıta ekiplerince, ilçedeki pastahane, lokanta ve fırınlar denetlendi.
Kulu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selvi ve zabıta ekiplerince yapılan ve iş yerinin temizliği, et ve sebze ürünlerinin ayrı ayrı muhafazasının yapılıp yapılmadığı gibi konuların incelendiği denetimlerde, sağlıksız ortamlarda yemek yapılmaması ve iş yerlerinin temizliği konularında esnaf bilgilendirilerek uyarıldı.
Eksikliği bulunan esnafa bir hafta süre verilerek, eksiklikleri gidermesi istendi.
Kulu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selvi, kontrollerin her ay sıkça yapılacağını belirtti.
Gıda üreten ve satan iş yerlerinin gıda nizamnamesine uymaları gerektiğini ifade eden Selvi, temizliğe riayet etmeyen iş yerleri hakkında cezai işlem yapılacağını bildirdi.