Konya'da kültür sanat

Güncelleme Tarihi:

Konyada kültür sanat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 14:46

- KDT'de "Shirley Valentine" oyunu sahnelenecek

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Shirley Valentine" adlı oyunu sahneleyecek.

Willy Russell'in yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem, giysi tasarımı Günnur Orhon, ışık tasarımı ise Hakan Özdemir'e ait.

Oyunda, Shirley Bradshow adında, eşyalar arasına sıkışmış, duvarlarla konuşmak zorunda kalan 42 yaşındaki bir kadın ile yine 42 yaşında olan Shirley Valentine adında, üzümün yetiştiği bir ülkede doyasıya yaşayan kadının hayat hikayesi ele alınıyor.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de, 10 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

- Sergi açılışları

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Hanımlar Lokali kursiyerlerince hazırlanan, iğne nakışı ve dantelin bir arada işlenmesiyle ortaya çıkan dantel anglezler, Kültür Park Sergi ve Satış Merkezi'nde açılan sergide ilgililerin beğenisine sunuluyor.

Haberin Devamı

Dantel anglez sanatından yaklaşık 35 örneğin bulunduğu "Dantelin Zarafeti" adlı sergi, 18 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından bu yana ücretsiz olarak icra edilen, dünyadan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce kişinin katıldığı sema programları düzenlenmeye devam ediyor. Sema gösterileri, cumartesi günleri saat 19.00'da Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!