Konya'da DEAŞ'ın hücre evine baskın: 5 terörist ölü ele geçti (6)

Güncelleme Tarihi:

Konyada DEAŞın hücre evine baskın: 5 terörist ölü ele geçti (6)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 19:06

Konya'da DEAŞ'ın hücre evine baskın: 5 terörist ölü ele geçti (6)

Haberin Devamı

PATLAYACI VE MÜHİMMATLAR ÇATIDA BULUNDU
Polisin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yapılan operasyonda çıkan çatışmada öldürülen 5 teröristten, 2 teröristin daha cesedi, yapılan incelemenin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Böylelikle 5 teröristin cesedi otopsi için morga götürülmüş oldu. Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.
Evde yapılan inceleme de sona erdi. Ele geçirilen 4 kilo TNT patlayacı, canlı bomba yeleği ve teröristlerin çatışmada kullandığ kaleşnikoflara ait mühimmatların çatı katında saklandığı öğrenildi. Bahçede nöbet tutan teröristin ise tabancayla nöbet tutttuğu belirtildi.
TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDEN PARA ÇIKMADI
Polisin yaptığı araştırmada teröristlerin üzerinde ve evde hiç para olmadığı belirlendi. Evde birkaç kanepe dışında da başka bir eşyanın olmadığı belirtildi. Terörist A.Y. tarafından yaklaşık 20 gün önce emlakçı aracılığıyla kiralanan villanın daha önce FETÖ/PDY operasyonunda 'örgüte finans sağladığı ve örgütün mütevelli heyeti olduğu' iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan işadamı M.Ö. olduğu belirtildi. 
Villada daha önce 2 bin lira kira karşılığında oturan bir müzik grubunun  ise yaklaşık 1 ay önce evi tahliye ettiği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!