Konya, 1. Avrasya Turizm Kongresine Ev Sahipliği Yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Konya, 1. Avrasya Turizm Kongresine Ev Sahipliği Yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 14:18

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (SÜ) TURİZM FAKÜLTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 1. AVRASYA TURİZM KONGRESİ BAŞLADI. 17 ÜLKEDEN BİLİM İNSANLARININ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN KONGREDE, KATILIMCILAR 2 GÜN BOYUNCA TURİZMİN GÜNCEL KONULARINI ELE ALACAK VE 228 BİLDİRİ SUNULACAK.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Avrasya Turizm Kongresi (EITOC-2015 I. Eurasia International Tourısm Congress Current Issues, Trends, And Indıcators, 2015) başladı. 17 ülkeden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen kongrede, katılımcılar 2 gün boyunca turizmin güncel konularını ele alacak ve 228 bildiri sunulacak.
Dedeman Otel’de gerçekleşen kongrenin açılışına Konya Vali Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Çetin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürlerinin yanı sıra yerli ve yabancı yaklaşık 300 bilim insanı katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, “İki gün boyuncu turizmi konuşcağız. Bu etkinlikte turizm etrafında bilimi, kültürü, ekonomiyi ve turizmle ilgili kamu politikalarını konuşup, tartışıcağız. Turizm eğlenme ve dinlenme etkinlikleri olarak bilinse de kuşkusuz bunlardan çok daha fazlasıdır. Turizm her şeyden önce kültürel ve ekonomik zenginleşmedir. Toplumların tanışması, kaynaşması, insanların yeni coğrafyalar, kültürler ve uygarlıklar tanımasıdır” dedi.
ÇIPAN: “SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI”
Ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, bu kongrelerin mutlaka sürdürülebilir olması gerektiğini ifade ederek, “Büyük ve iddialı şehirler özellikle uluslararası programlara ya hiç başlamamalı ya da başlamışlarsa da sürdürmelidirler. Konya için, turizm için pek çok şey söylenebilir ancak değerli bilim insanları burada iki gün boyunca bildirilerini sunacaklar. Burada konuşulacak olan konulardan bizler de istifade edeceğiz” diye konuştu.
PROF. GÜLEŞ, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Kongreye önceden planlan programı nedeniyle katılamayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in mesajını katılımcılarla paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ise, “Defalarca kongreler düzenlemiş, kongrelere katılmış ve bu işin ne kadar zahmetli bir süreç olduğunun farkında bir kişi olarak; bu kongrenin düzenlenmesinde, üniversitemizin 40’ıncı yılında siz değerli bilim insanlarıyla bizleri buluşturulmasında emeğe geçen başta Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır olmak üzere tüm düzenleme komitesine, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“CİDDİ KATKILAR SUNACAK”
Toplantıda son olarak söz alan Vali Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Çetin ise, “Bizler, kültür ve turizmin yerel kalkınmaya etki eden önemli faktörlerden olduğundan bu alana oldukça önem veririz. Ben burada sunulan bildirilerden çıkacak olan sonuçların hem uluslararası turizme, hem de Konya’mıza ciddi katkıları olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından kongreye katkıda bulunanlara protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pırnar moderatörlüğündeki panelin ilk oturumuna geçildi. Gerçekleşen ilk oturumda Almanya Zappelin Üniversitesi’nden Uzman Harald Plamper ‘Turizm Kamu ve Özel İlişkiler, Hindistan Post Graduate Center Of Botany Öğretim Üyesi Dr. Chandrakant B. Salunkhe ‘Sürdürülebilir Turizm Destinasyonları Olarak Dünyanın Botanik Bahçeleri’, İspanya Bloom Cosulting Şirket Ortağı Gonzalo Vilar Anglada ‘Destinasyon Markalaşması: Dünya ve Avrasya Açısından Yeni Gelişmeler’ konulu bildirilerini sundular. Oturum soru ve cevaplarla devam etti.
İki gün boyunca devam edecek kongre kapsamında; inanç turizmi, macera turizmi, konaklama, seyahat, festivaller, müzelerin rolü, mobil teknolojiler ve turizm, kamu politikaları ve turizm, havacılık sektörü ve turizm, sürdürülebilir turizm ve botanik bahçeler, markalaşan destinasyonlar, Türkiye’de turizmin sektörel gelişmesi, kalkınma ajansları ve turizm gibi konularda yerli ve yabancı bilim insanları bildirilerini sunacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!