Kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin akademisyenlerine FETÖ operasyonu: 14 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Kapatılan Mevlana Üniversitesinin akademisyenlerine FETÖ operasyonu: 14 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 11:23

Kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin akademisyenlerine FETÖ operasyonu: 14 gözaltı

Haberin Devamı

Tolga YANIK/ KONYA, (DHA)- KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında darbe girişimi ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde görevli, aralarında üniversitenin rektörü Prof.Dr. Tankut Yalçınöz'ün de bulunduğu 44 akademisyen hakkında yakama kararı çıkartıldı. 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen operasyonda şu ana kadar 14 kişi gözaltına alındı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde görevli 44 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya merkezli, Ankara, Kocaeli, Yozgat, Sakarya ve Amasya'da gerçekleşen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Rektör Prof.Dr. Tankut Yalçınöz, rektör yardımcıları ve diğer akademisyenlerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Konya Valiliği FETÖ/PDY operasyonu kapsamında şu ana kadar 3 bin 133 kamu görevlisinin açığa alındığını ve 841 kişinin de tutuklandığını açıkladı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!