IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 09:55
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "GİRİŞİMCİ BİREYDEN GELİŞMİŞ TOPLUMA" PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE LAYIK GÖRÜLEN 35 PROJEDEN BİRİSİ OLDU.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından hazırlanan “Girişimci Bireyden Gelişmiş Topluma” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görülen 35 projeden birisi oldu.
TÜBİTAK destekli ‘1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasitesi Artırılmasına Yönelik Destek Programı’ çerçevesinde kabul gören “Girişimci bireyden gelişmiş topluma” projesi kapsamında verilecek eğitim programlarının ilk ayağı Konya’nın Beyşehir ilçesinde başladı. Beyşehir Anamas Konukevi’nde proje kapsamında yürütülecek eğitim programlarının tanıtım kokteyli düzenlendi. Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Zerenler, SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, SÜ Huğlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, SÜ Yunak MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vural Çağlıyan, SÜ Kadınhanı MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Çağlıyan, HBF Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Şükrü Çetinkaya ve akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Zerenler, Selçuk Üniversitesi’ndeki bu projenin ilk ayağını Beyşehir’de başlattıklarını söyledi. Zerenler, üniversite öğrencileri ile mezunlarına yönelik hazırlanan proje kapsamında verilecek eğitimlerle katılımcıların daha nitelikli girişimcilik kapasitelerini artırmak amacında olduklarını söyledi.
Proje kapsamında verilecek eğitim programlarında, katılımcılara toplum gerekliliklerinden hareketle hem bilime önemli katkılar sunan akademisyenlerin hem de üniversitelerin ve toplumun temel taşları olan öğrencilerin yeni fikir ve proje üretmesi, bu süreçte farklı kaynaklardan ulusal ve uluslararası fon sağlama yollarını öğrenmeleri, patent üretme ve iş fikirlerini erken dönemlerde hayata geçirmeleri, iş hayatında başarılı olmanın yollarını keşfetmeleri, girişimcilik ve yenilikçilik algılarının yerleşmesi ve genişlemesi amaçlanıyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılara Selçuk Üniversitesi ve Konya TEKNOKENT onaylı girişimcilik sertifikası verileceği ve Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nde başlanan projenin birinci dönem eğitimine 200 katılımcının iştirak ettiği öğrenildi.