Evlerde Kullanılan Tıbbi Cihazların Kontrolü De Genel Sekreterlikten

Güncelleme Tarihi:

Evlerde Kullanılan Tıbbi Cihazların Kontrolü De Genel Sekreterlikten
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 11:29

KONYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TARAFINDAN KALİBRASYON SERVİS ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLEN ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞ AMBULANS HASTANELERDE VE EVDE BAKIM HİZMETİ ALAN HASTALARIN TIBBİ CİHAZLARINI KONTROL EDİYOR.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ambulans özelliğini kaybetmiş hizmet aracını Kalibrasyon Servis Aracı’na dönüştüren ve il merkezi ile ilçelerdeki tüm hastanelerde kullanılan medikal cihazları sık aralıklarla kontrol eden Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bu hizmetine ek olarak evde bakım hizmeti alan hastaların kullandığı medikal aletleri de evlerine kadar giderek kontrol etme dönemini başlattı.
Hastanelerde kullanılan çok sayıda medikal cihazın evlerinde bakım hizmeti alan hastalar tarafından da kullanıldığını söyleyen Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, şehir olarak evde kalibrasyon hizmeti ile bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Evde sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının, medikal cihaz ölçümlerinin doğru yapılmadığı ve hastalara cihazların kullanımında yeterli bilgi verilmediği konusundaki tavsiye ve şikayetlerini değerlendirdiklerini aktaran Darılmaz, “Sağlık çalışanlarımızın bizlere ilettikleri bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) Kalibrasyon Sertifikası bulunan 6 kişiden oluşan bir ekiple evlerde kalibrasyon hizmetini sunmaya başladık. Bu hizmetten faydalanan hasta ve yakınlarının memnuniyeti de sunduğumuz hizmetin ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur. Evde hasta bakmak zorunda kaldığı için zaten büyük bir sorumluluk ile yaşamak zorunda kalan hasta yakınlarımıza vereceğimiz kalibrasyon desteği ile yardımcı olacağız ve onların kafalarında yer alan soruları uzman ekiplerimizce cevaplandıracağız” dedi.
Sağlık alanında kullanılmakta olan medikal cihazların hayati önem taşıması açısından doğru ölçüm yapıp yapmadığının yılda en az bir defa kontrolden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Biomedikal Mühendis Mustafa Yalman da, yatalak hastası olan ailelerin bu konuda ciddi bilgi eksiklikleri olduğunu belirtti. Evde hastası olan ailelere yardımcı olmak ve bu sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla çalıştıklarını söyleyen Yaman, “Evde yatan hastası olup da kalibrasyon hizmetinden faydalanmak isteyen hasta yakınlarının evlerine gelen evde sağlık hizmeti çalışanlarına durumu bildirmeleri halinde en kısa sürede teknik ekibimiz gerekli yardım için kendilerine ulaşacaklardır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!