Ereğli’de Fırın Denetimi

Güncelleme Tarihi:

Ereğli’de Fırın Denetimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 15:07

EREĞLİ BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ GIDA BİRİMİ EKİPLERİ, İLÇE GENELİNDEKİ FIRINLARDA DENETİMLERDE BULUNU.

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Birimi ekipleri ilçe genelindeki fırınları denetledi.
Başta hijyen, gramaj, genel temizlik, ruhsat, sağlık muayene cüzdanları gibi konularda denetim yapan ekipler, halkın sağlığının birinci derecede önem teşkil ettiğini bu yüzden de sağlıklı ekmek üretimi noktasında fırınların denetlendiğini ifade etti.
Yapılan denetimlerde halkın sağlıklı ve uygun gramajlı ekmek tüketmesi için azami gayret gösterdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, denetimlerde, fırınların temizliğini, hamurun hangi şartlarda üretildiğini, unun depolanma koşullarını ve ekmeklerin gramaja uygun olup olmadığını incelediklerini söyledi.
Başkan Özgüven, denetimlerde özellikle hijyen kuralları ve gramaja bakıldığına dikkat çekerek, "Ekiplerimiz ruhsat, sağlık muayene cüzdanları gibi konularda da gerekli denetimleri yapıyorlar. Vatandaşlarımızın sağlıklı ekmek tüketmesi için belediyemiz ve ilçe tarım müdürlüğü ile denetimlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Fırıncıların ekmek üretiminde çok fazla sorun olmadığını belirten ekipler, ekmeğin tüketici ile buluşmasında kasa ve dolaplara fazlaca sıkıştırılması nedeniyle şekil değiştirdiğini ifade ederek, bu konuda servis çalışanlarının dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!