IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 16:13
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPTIRDIĞI TÜRKİYE’NİN TÜBİTAK DESTEKLİ İLK BİLİM MERKEZİ, BİLİMSEL SERGİLERİ, PLANETARYUMU, GÖZLEM KULESİ, KÜTÜPHANESİ VE 31 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK BİLİM TÜNELİ İLE ZİYARETÇİLERİN AKININA UĞRUYOR.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi, bilimsel sergileri, planetaryumu, gözlem kulesi, kütüphanesi ve 31 Mayıs’a kadar açık kalacak Bilim Tüneli ile ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda gerçekleştirdiği önemli yatırımlarından birisi olan Konya Bilim Merkezi, ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye’de TÜBİTAK destekli yapılan ilk Bilim Merkezi olma özelliği taşıyan merkezi, Mart ayında 38 bin 649 kişi ziyaret etti. Konya’yı bilimin de merkezi yapma yolunda önemli bir yatırım olan ve ziyaretçilerine uygulamalı öğrenme imkanı sunan Konya Bilim Merkezi, görsel zenginliği ve estetiğiyle yalnız Konya’dan değil Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor. Özellikle öğrenciler ve bilim meraklılarının ilgi gösterdiği Bilim Merkezi’nde bilimsel sergilerin yanında planetaryum, gözlem kulesi, kütüphane ve Bilim Tüneli büyük ilgi görüyor. Dünyamız sergisi, dünyanın katmanları, deprem testi, gerçek zamanlı sismograf, fay hatları, yanardağlar, eski zamanlarda iklimler, jeotermal enerji, kumullar, helikopter, yaşamın tarihi, iklim odaları ile 80 milyon yıl öncesinde Anadolu sular altındayken yaşamış bir deniz sürüngeni olan Mosasaur’un bulunduğu merkez herkesin beğenisini kazanıyor.
BİLİM TÜNELİ İLGİ GÖRÜYOR
Bilim Merkezi’ndeki kalıcı sergilerin yanında geçtiğimiz günlerde açılan Bilim Tüneli de ziyaretçilerin uğrak mekanlarından biri oluyor. 18 ülkede, 30 şehirde ziyaretçilerin gezdiği Bilim Tüneli’nde yer alan evren, madde, yaşam, karmaşıklık, beyin, sağlık, enerji ve toplum konulu sergiler de 31 Mayıs’a kadar gezilebilecek.