Başkan Toru Turizm Fakültesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Toru Turizm Fakültesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 13:07

MERAM BELEDİYE BAŞKANI FATMA TORU, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (SÜ) TURİZM FAKÜLTESİ AVRASYA TURİZM GİRİŞİMCİLERİ TOPLULUĞU TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Avrasya Turizm Girişimcileri Topluluğu tarafından düzenlenen programda üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır, öğretim üyeleri ve Turizm Fakültesi öğrencileri katıldı.
Etkinliği düzenleyen Avrasya Turizm Girişimcileri Topluluğu Başkanı Duygu Taştan, yaptıkları etkinliklerle öğrenci arkadaşlarının toplum bünyesinde daha aktif bir rol üstlenmelerini amaçladıklarını dile getirdi.
“TURİZM KÜLTÜR ELÇİLİĞİDİR”
Yerel yönetimlerin turizmle birinci derecede ilgili bir alan olduğunu vurgulayan SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır, “Eğer yerel yönetimler, uygun kentsel altyapı, sosyal ve kültürel ortam hazırlayamazlarsa o bölgede turizm faaliyeti gerçekleşmez. Belediye Yasası, belediyelere turistik faaliyetler gerçekleştirme yetkileri de vermiştir. Turizm, bir kültür elçiliğidir; bir ülkeyi ya da bir şehri tanıtmanın en önemli vesilesidir” diye konuştu.
Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında turizmin çok büyük önemi olduğunu vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu nedenle turistik faaliyetlere en üst düzeyde önem vermek gerekiyor. Bizler yerel yönetimler olarak beşikten mezara kadar vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konulara hitap etmek durumundayız. Doğumunda, yaşamında, eğitiminde, sosyal ve sportif faaliyetlerin karşılanmasından cenaze hizmetlerine varıncaya kadar pek çok alanda hizmet üretiyoruz” dedi.
“TARİHİ DOKU VE KÜLTÜREL MİRASIMIZI ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ”
Turizm potansiyeli yüksek olan şehirlere bakıldığında hepsinin ortak noktasının tarihi doku ve kültürel mirasını koruyan şehirler olduğunu kaydeden Başkan Toru, “Ülkemizde ve şehrimizde turizm potansiyelini artırabilmek için tarihi ve kültürel dokumuzu ön plana çıkarmamız lazım. Aynı zamanda kültürel çeşitliliğimizi de bir fırsat olarak turizm potansiyeline dönüştürmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
“İKİNCİ KAPADOKYA OLABİLİR”
İnanç turizmi açısından Konya’nın çok önemli bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Toru, “Hz. Mevlana gibi, Şems-i Tebrizi gibi, Ateşbaz-ı Veli ve Sadreddin Konevi gibi inanç turizmine konu olan değerlerimiz var. Meram bölgemizde Sadreddin Konevi Türbesi, yoğun ziyaretçi alıyor. Bu alanla ilgili bazı projelerimiz var. Yine ilçemiz sınırlarında bulunan Kilistra (Gökyurt) da turizm açısından çok önemli bir bölge. Şehir olarak 2 bin yıllık tarihi olan bu bölgeyle ilgili çalışmaları yoğunlaştırırsak ikinci Kapadokya olabilecek bir potansiyele sahip” dedi.
SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Akif Çukurçayır, günün anısına Başkan Toru’ya plaket verirken Avrasya Turizm Girişimcileri Topluluğu Başkanı Duygu Taştan da çiçek takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!