Başkan Özaltun, yetim çocuklarla iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özaltun, yetim çocuklarla iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 11:44

Başkan Özaltun, yetim çocuklarla iftarda buluştu

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-KONYA'da Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, verdiği iftar yemeğinde Beyşehir’de yaşayan yetim çocuklarla bir araya geldi.
Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi restoran bölümünde verilen yemeğe Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.
Başkan Özaltun, iftar yemeğinin ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir’e farklı alanlarda hizmet eden kesimlerle birlikte iftar açmaya devam ettiklerini belirterek, ramazan ayının 15'inci gününün yetimler günü olarak kutlandığını, babalar gününe denk gelen bir gün öncesinde ilçede yaşayan yetim çocuklarla iftarda biraraya geldiklerini vurguladı. Özaltun, her iki günü de bu buluşmada birleştirdiklerine dikkati çekerek şunları kaydetti:
''Biz ikisini birleştirelim diye bugün, Pazar günü akşam yetimlerimizle birlikte iftarımızı burada açtık. Aslında sadece bugüne özel değil, her gün yetimler günü. Zira Peygamber Efendimiz de bu dünyaya gelirken yetim olarak dünyaya gelmiş ve yetimler konusunda, değer verilmesi konusunda Kur’an-ı Kerim’de ayetler var. Yetim önemli, sebebi ise; Allah’ım kimseyi babasız bırakmasın, annesiz bırakmasın, özellikle babasız hiç bırakmasın diyoruz. Zira bugün de babalar günü. Tüm babaların babalar günü kutlu olsun. Hiçbir çocuğun babasız kalmasını gönlümüz arzu etmez. Zira biz de bir babayız ve bizim de çocuklarımız var. Gerçekten babasız çocukların şefkate, yardıma ihtiyacı var. Biz de en azından bugün onlarla birlikte iftar açalım, onlarla birlikte paylaşmayı öğrenelim, paylaşalım diye iftar açtık.''dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!