AK Parti Kadın Kollarından ‘Anneler Günü’ Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Kadın Kollarından ‘Anneler Günü’ Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2015 16:49

KONYA’DA AK PARTİ İL KADIN KOLLARI, ANNELER GÜNÜ NEDENİYLE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYEREK, KADINLARA GÜL DAĞITTI.

Konya’da AK Parti İl Kadın Kolları, Anneler Günü nedeniyle yürüyüş düzenleyerek, kadınlara gül dağıttı.
10 Mayıs Anneler Günü nedeniyle AK Parti Konya İl Kadın Kolları tarafından Zafer Alanı’nda düzenlenen basın açıklaması ‘Güçlü Anneler Güçlü Türkiye’ temasıyla gerçekleşti. Programa AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, AK Parti İl Teşkilatı yönetimi, AK Parti Konya Milletvekili adayları Hüsniye Erdoğan ve Rüveyde Gülseren Işık ile birlikte merkez ilçe teşkilatına bağlı kadın kolları üyeleri katıldı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, yürüyüş öncesinde yaptığı basın açıklamasında, sadece Konya’da değil, 81 vilayette “Anneler Günü Yürüyüşü” ismini verdikleri bir yürüyüş düzenlediklerini ifade etti. Poçanoğlu, “Bütün annelere, kadınların göstermiş oldukları gayretlerden ve fedakarlıklardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bizi duyun istiyoruz. Sesimizi yüreklerinizde hissedin istiyoruz. Biz AK Partililer 12 yıllık iktidarımızda hep kucaklayıcı olduk. Kadınımızı hiçbir ayrım gözetmeden koruduk ve ona destek olduk. Annelerimize en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi eğitim, daha iyi sağlık hizmeti, daha güvenli bir ülke verebilmek gayesiyle durmadan çalıştık. Bu ülke üzerinde tarih boyunca kardeşçe yaşamış halklarımıza gelecekte birlikte yaşama umudu verdik” dedi.
Poçanoğlu, konuşmasına çözüm süreci vurgusu yaparak şu sözlerle devam etti: “Çözüm süreci sayesinde doğulu ve batılı gençlerimizi dağlarda karşı karşıya değil, üniversite sıralarında bir araya getirdik. AK Parti olarak annelerimize verilecek bundan daha güzel bir hediye yoktur. Bugün çok şükür ki, Türkiye’miz bambaşka baharlar yaşıyor. Bugün ülkemizin her köşesinde anne sağduyusu ve şefkati hakim. Artık anneler evlatlarının ölüm acısını duymayacak. Üniversiteden veya iş yerinden kıyafetleri yüzünden atılmayacak. Parasızlıktan, eğitimsiz kalmasından, etnik kimliği yüzünden hor görülmesinden, kaderine terk edilmesinden ve engelli olduğu için sıkıntılar yaşamasından uzak duracak. Çözüm sürecine destek veren tüm kahraman annelerimizi selamlıyoruz. Azıcık aşını başka evlatlarla paylaşan annelerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz. AK Parti İl Kadın Kolları olarak bize destek veren, vermeyen tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.
“KADINI ÖTEKİLEŞTİRMEDİK”
AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ise, “Aslında biz her günün Anneler Günü olduğunu biliyor ve inanıyoruz. AK Parti olarak bu zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca belki de kadınlarımıza, annelere verilmiş hakların en zirve yaptığı noktadayız hamdolsun. Hiçbir zaman riya yapan bir parti olmadık. Hiçbir zaman kadını ötekileştirmedik. Başı açık, başı örtülü veya bizden, karşı taraftan diye hiç ayırım olmadı. Bundan sonra da inşallah olmayacak. Artık kadınlarımız gerek siyaset arenasında, gerek ekonomi alanında çok daha iyi temsil ediliyorlar. Biz artık zamane kadınının her alanı doldurması gerektiğine inanıyoruz. Zira kadınsız bir dünyanın olmayacağını biliyoruz. Kadın erkek birbirinin tamamlayacısıdır. Hiçbir zaman birbirine üstünlük vazifesi edinmeden aileyi oluşturan iki temel tarafın bir tarafını oluşturuyor kadın. İnşallah biz de bugün sembolik olarak edinilmiş Anneler Günü kavramı üzerinde ama 365 günün de her günün Anneler Günü olduğuna inanarak annelerin günlerini kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından AK Partilliler kadınlara gül dağıtarak Zafer Alanı’ndan Gedavet Parkı’na kadar yürüdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!