8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 18:20

- KADEM Konya Gençlik Komisyonu Başkanı Baran:- "Bizler KADEM gençleri olarak, kamuoyunca Özgecan Yasası olarak isimlendirilen ve toplumun büyük bir kesiminin talebi olan ceza mevzuatında yapılacak değişikliklerin derhal ve acilen uygulanması gerektiğini yineliyoruz"

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Gençlik Komisyonu Başkanı Fatmanur Baran, "Kamuoyunca Özgecan Yasası olarak isimlendirilen ve toplumun büyük bir kesiminin talebi olan ceza mevzuatında yapılacak değişikliklerin derhal ve acilen uygulanması gerektiğini yineliyoruz" dedi.

Zafer Meydanı'nda toplanan ve giydikleri siyah elbiselerle şiddete maruz kalan kadınları temsil eden dernek üyeleri, öldürülen kadınların bilgilerinin yazıldığı pankart açtı.

Özgecan Aslan'ın ismi okunduktan sonra alana toplanan vatandaşlar alkışlarla protestoya destek verdi.

Ardından grup adına açıklama yapan Gençlik Komisyonu Başkanı Fatmanur Baran, Türkiye'de her geçen gün onlarca kadının şiddete maruz kaldığını, sonu ölümle sonuçlanan vahim vakalar yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

Geçen yıl 290 kadının türlü bahaneler öne sürülerek öldürüldüğünü belirten Baran, sayısı artan bu ölümlerin, kadına şiddetin vahim boyutlarını gözler önüne serdiğini ifade etti.

Kadının "kadın" olmasından dolayı uğradığı şiddete, cinayetlere, ayrımcılığa ve failleri koruyan yargı kararlarına karşı bir mücadelenin başlaması gerektiğini dile getiren Baran, şunları kaydetti:

"Bizler KADEM gençleri olarak, kamuoyunca Özgecan Yasası olarak isimlendirilen ve toplumun büyük bir kesiminin talebi olan ceza mevzuatında yapılacak değişikliklerin derhal ve acilen uygulanması gerektiğini yineliyoruz.Katiller hak ettikleri cezayı almalılar. Katillere uygulanan indirimler son bulmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir. Kadına yönelik şiddete ilişkin özel ceza infaz sistemi getirilmelidir. Suçlulara ilişkin denetimli serbestlik ve seçenek yaptırımlar engellenmeli, cezaların etkin infazı sağlanmalıdır. Bu suçlara ilişkin ihtisaslaşmış 'şiddet mahkemeleri' kurulmalıdır."

Baran, toplumsal bir sorun olduğunu ve şiddet vakasına tanık olan herkesin bu vicdani sorumluluktan dolayı sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Devletten bireye tüm kesimler tarafından şiddetin toplumsal huzuru bozan asli bir mesele olarak görülmesinin, bilinçli bir gençlik yetiştirmekten geçtiğini aktaran Baran, "Erkeğiyle, kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle kadına yönelik şiddet ve benzeri insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa adaletsizliğe karşı, demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz toplumsal hususun tesis edildiği günlere erişmek temennisiyle" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!