IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 16:05
KONYA SMMMO BAŞKANI İSMAİL TURAN, BU YIL 15'NCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ ANADOLU ODALARI EĞİTİM SEMİNERLERİNİN ARTIK BİR MARKA OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir tarafından üyelerin katıldığı ‘Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerinin 15’incisi’ Antalya’da başladı.
Türkiye’nin dört bir tarafındaki muhasebeci ve mali müşavirler bu yıl 15’ncisi düzenlenen ‘Anadolu Odaları Eğitim Semineri’ne katılmak için Antalya’da bir araya geldi. İki gün sürecek seminerin açılışına Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı İsmail Turan, Kamu Gözetim Kurumu Başkan Yardımcısı Osman Dereli, Yeminli Mali Müşavir ve aynı zamanda DSP Genel Başkanlığı görevini yürüten Masum Türker, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı (TÜRMOB) Nail Sanlı, diğer illerin SMMM oda başkanları ve mali müşavirler katıldı.
Bu yıl 15’incisini düzenledikleri Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerinin artık bir marka olduğunu belirten Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, “Başta Konya olmak üzere Türkiye genelinden 400 meslektaşımız ile seminerimiz başladı. Bu seminerler, meslektaş olarak kaynaşmamızı, hem de güncel konularda bilgilendirilmemize büyük katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günler ve yaratılmak istenilen kargaşa ve kaos ortamından bir an önce kurtulmasını ve devletimiz ve milletimizin bir an önce milli birlik ve beraberlik ile öz benliğine dönmesini diliyorum. Konya olarak iki bin yüz üyeye hizmet veriyoruz, yılda ortalama ellinin üzerinde eğitim faaliyeti gerçekleştiren, istihdam ortamı oluşturmaya çalışan ve bu doğrultuda iş garantili kurslar açan bir kurumuz ve devamlı mesleki güncel konuları takip edip bu doğrultuda bilgilendirme eğitimleri düzenliyoruz. Buna en büyük örnek bağımsız denetim konusunu verebiliriz. Bağımsız denetim, ülkemizde muhasebe mesleği içinde oluşmuş köklü geleneklere sahiptir. Bağımsız denetim Türkiye’de de, dünyada olduğu gibi muhasebe mesleğinin bir parçası ve uzmanlık alanıdır. İlke olarak, denetimsiz işletme düşünülemez. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanması gereken ‘anonim şirketler ile tarım satış kooperatifleri ve üst kuruluşlarının denetlenmesine dair yönetmelik taslağı’ bir an önce yayınlamalıdır. Ve bu denetimlerin mali müşavirler tarafından yapılması gerekmektedir. Seminere katılamayan meslektaşlarımız için de eğitimler oda web sitemizden canlı olarak yayınlanıyor ve meslektaşlarımıza aktarılıyor” dedi.
Kamu Gözetim Kurumu Başkan Yardımcısı Osman Dereli de seminerlerin önemine dikkat çekti. Dereli, “Bu konferanslar bizim kendimize yatırım yaptığımız konferanslar, biz makinelere veya binalara yatırım yapacak insanlar değiliz, konferanslar meslektaşlarımıza yapılan yatırımlardır” dedi.
Yeminli Mali Müşavir ve aynı zamanda DSP Genel Başkanı Masum Türker de, “Muhasebecilerin toplumda önemli işlevleri olan ancak hem devlette çalışanların rekabeti, hem hizmet verdiğimiz iş kesiminin bizden uzak durması nedeniyle bu meslek grubu hak ettiği değeri bugüne kadar bu toplumda alamamıştır” ifadelerini kullandı.
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Nail Sanlı da, raporlama sistematiği konusunda dünyadan örnekler vererek Türkiye’de de raporlama sistematiğinin eksik yanları olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından seminere geçildi. Üyelere raporlama sistematiği, yerel raporlama çerçevesi, e-fatura, defter ve e-denetim konularında sunum yapıldı.