IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 10:54
İZMİT BELEDİYESİ SAHİPSİZ HAYVANLARI TOPLAMA BİRİMİ TARAFINDAN BİR YIL İÇİNDE 3 BİN 82 SAHİPSİZ, YARALI VEYA BAKIMA MUHTAÇ HAYVANA SAHİP ÇIKILDIĞI ÖĞRENİLDİ.
İzmit Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi tarafından bir yıl içinde 3 bin 82 sahipsiz, yaralı veya bakıma muhtaç hayvana sahip çıkıldığı öğrenildi.
İzmit Belediyesi ekiplerince bulundukları bölgelerden alınan sahipsiz hayvanların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ne teslim edildiği kaydedildi. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Sahipsiz Hayvanları Toplama Birimi’nin 1 veteriner hekim ve 2 araçlık ekiplerr çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirterek, “Her gün şehrin muhtelif yerlerinden başta köpekler olmak üzere sokak hayvanlarıyla ilgili çok sayıda ihbarlar geliyor. Gelen her ihbar zaman geçirilmeden değerlendiriliyor. Bir yıl içinde bu konuda 3 bin 498 ihbar aldık ve ihbar sonucunda 3 bin 82 sahipsiz, yaralı veya bakıma muhtaç hayvanı gerekli aşıları, kontrolleri ve tedavileri yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bıraktık” dediler.
Bütün mahallelerde olduğu gibi Yahya Kaptan bölgesinden de ihbarlar alınıp değerlendirildiğini söyleyen ilgililer, “Bir yıl içinde Yahya Kaptan mahallesinden gelen 216 ihbarı değerlendirip 136 sahipsiz hayvana müdahalede bulunulmuştur. Sadece son 3 ay içinde Yahya Kaptan’da 72 adet küpesiz köpek alınıp bakımlarının yapılması sağlanmıştır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, sokak hayvanlarının alındığı yere tekrar bırakılmasını öngörüyor. Bu yüzden de nereden bir sokak hayvanı alındıysa gerekli bakım ve aşıları yapıldıktan sonra aynı yere bırakmak zorundayız” şeklinde konuştular.
Özellikle yerleşim yerlerine yakın bölgelerde sahipsiz köpeklere yiyecek verilmemesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, “Bazı vatandaşlarımız yerleşim bölgelerine yakın yerlerde sahipsiz köpeklere yiyecek dağıtıyor. Bu duruma alışan köpekler bu bölgeden ayrılmıyorlar. İzmit Belediyesi olarak sahipsiz köpeklerin kolay yiyecek bulmaları amacıyla yerleşim bölgelerine uzak alanlarda hayvan besleme noktaları oluşturuyoruz. Hayvan gönüllülerinin bu noktalara yiyecek bırakmasıyla yerleşim yerlerindeki sokak hayvanları bu bölgelere gideceklerdir” dediler.