Tded Kocaeli’de ’Fethi Gemuhluoğlu’ Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Tded Kocaeli’de ’Fethi Gemuhluoğlu’ Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 11:21

TDED KOCAELİ'DE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ''FETHİ GEMUHOĞLU'' SOHBETİ YAPTI.

TDED Kocaeli’de öğretmen ve öğrenciler ’’Fethi Gemuhoğlu’’ sohbeti yaptı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) Kocaeli Şubesi’nde devam eden etkinlikler kapsamında, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri dostluk abidesi olarak gönüllerde taht kuran ’’Fethi Gemuhluoğlu’’ sohbeti yaptı. Etkinlikte Fethi Gemuhluoğlu’nun hayatı, fikirleri ve örnek kişiliği ele alındı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi tarafından gençler arasında kaybolmaya yüz tutan değerlerimizin yeniden filizlenmesi amacıyla yapılan programlar hız kesmeden devam ediyor. Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimleri Lisesi edebiyat öğretmenlerinin düzenlediği Çarşamba Sohbetleri programının bu haftaki konusu; dostluk üzerine fikirleri ve örnek yaşantısıyla bir nesle önder olan Fethi Gemuhluoğlu oldu.
Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’nde (SEKA) gerçekleşen sohbet programında Gemuhluoğlu’nun dostluk üzerine yaptığı konuşma, kendi şiirleri, onun için yazılan şiirler, onun hakkında söylenenler ve ülkemizin kültür ve sanatına yaptığı katkılarla bir nesli nasıl inşa etmeye çalıştığı örnekleriyle anlatıldı. Elli beş yıllık ömrüne vefayı, dostluğu, yardımseverliği, selamı, kadirşinaslığı, imanı, ihsanı sığdırmayı başarmış muzdarip bir yüreğin konuşulduğu bu sohbette Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimleri Lisesi öğretmen ve öğrencileri kendi hayatlarından da kesitler anlatarak sohbete renk kattılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!