Tarihi Oyunlar Bilgievleri’nde Canlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Oyunlar Bilgievleri’nde Canlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:34

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BİLGİEVLERİ, MİNİK ÖĞRENCİLERİNE TARİHİ OYUNLARI ÖĞRETİYOR.

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde, eski çocuk oyunları kültürü yaşatılmaya çalışılıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri’nde öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel aktiviteler devam ediyor. Bilgi destek programlarının yanı sıra öğrencilerin kültürel olarak da gelişmesine katkı sağlayan Bilgievleri’nde eski çocuk oyunları oynanıyor. Kültürümüzü, tarihimizi çocuklarımıza aktarmak, geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve tanıtmak amacı ile yapılan etkinliklerde Bilgievi öğrencileri birbirinden eğlenceli oyunları tekrar yaşatıyor.
Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nde öğrenciler mendil kapmaca, topaç çevirme, çivili futbol oyunu, sek sek, yağ satarım gibi eski çocuk oyunları geleneğini yaşatmaya çalışıyor. Öğrenciler Bilgievi öğretmenlerinin etkinlik saatlerinde öğrettiği eski çocuk oyunlarını çok seviyor. Eski oyunları arkadaşları ile birlikte oynarken çok eğlendiklerini belirten öğrenciler, Bilgievinde bu oyunların kendilerine öğretilmesinden dolayı çok şanslı olduklarını belirtiler.
Bilgievi’nin bahçesinde mendil kapmaca oynayan öğrenciler, mendili yakalayıp yerine dönmek için heyecanla öğretmenlerinin isimlerini söylemelerini bekliyor. Eski oyunları oynayan öğrencileri gören mahalle sakinleri de merakla çocukları seyrediyor. Yoldan geçerken oyun oynayan çocukları gören 72 yaşındaki emekli öğretmen Pirağa Eren, “Çocukları bahçede oyun oynarken gördüğümde öğretmenlik yaptığım yıllar aklıma geldi. Zamanında okul bahçesinde çocuklara bu oyunları oynatıyorduk ve biz de çocukluğumuzda bu oyunlarla büyüdük” şeklinde konuştu.
Küçükken ip atlama, sek sek, mendil kapmaca, beş taş gibi oyunları oynadıklarını belirten Pirağa Eren, “Çocukları böyle oyun oynarken görünce anılarım canlandı, duygulandım. Ayrıca Bilgievleri’nin kültürümüzü yaşatarak eski çocuk oyunlarını tekrar öğretmesi ve oynatması, emekli bir öğretmen olarak beni çok gururlandırdı. Yeni öğretmenlerin bu oyunları çocuklara öğretmesi ve çocukların da kültür ve geleneklerini unutmamaları için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!