IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 12:02
KARA MÜRSEL ALP VE KOCAELİ TARİHİ SEMPOZYUMU’NA ÜNİVERSİTELERİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE OKUYAN ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.
Kara Mürsel Alp ve Kocaeli tarihi Sempozyumu’na üniversitelerin ilgili bölümlerine okuyan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üç gün süren Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, tarihçilerden, üniversitelerin tarih bölümü öğrencilerinden büyük ilgi gördü. 173 akademisyenin 153 tebliğ sunduğu, üç gün boyunca 6 salonda yapılan toplam 36 oturumu 7’den 70’e çok sayıda kişi dikkatle takip etti.
Kocaeli’nin tarihine ışık tutmak, kent hafızasını canlandırmak, kente yönelik yeni bilgiler elde etmek amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından iki yıldır organize edilen tarih sempozyumları artan bir ilgiyle takip ediliyor. Özellikle üniversitelerin tarih bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, ulusal ve uluslar arası akademisyenlerle bir araya gelmelerini sağlayan sempozyumda salonlar tıklım tıklım doldu.
Kocaeli Üniversitesi’nin yanı sıra İstanbul, Adapazarı, Bursa, Düzce, Ankara ve diğer illerden gelen öğrenciler, sempozyumda sunulan tebliğleri dikkatle dinlerken, bir yandan da merak ettikleri soruları yöneltiyor. Oruç Reis Salonu’nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut’un başkanlığında gerçekleşen oturum da yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.
Oturumda Prof. Dr. Akbulut “Süreli Yayınlarda İzmit’in İşgalden Kurtuluşu”, Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Şirin “Kandıra ve Çevresinde Milli Mücadele”, Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Uzun “Esir Şehirden Umuda Yolculuk”, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Resül Narin “Kocaeli’nde İz Bırakan Bir Kuvayi Milliyeci; İpsiz Recep”, Uludağ Üniversitesi’nden İsmail Yaşayanlar “Kerpe ve Kefken Sahillerinde Tuz Kaçakçılığı” başlıklı sunumlar yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sempozyumun kendileri için adeta bir tarih akademisine dönüştüğünü ifade eden üniversite öğrencileri, “Burada hem kendi hocalarımızla, hem de diğer üniversitelerdeki hocalarla bir araya geldik. Gerçekten bizim için çok değerli olan tarihçilerle bire bir görüşme, onlarla bilgi alışverişinde bulunma fırsatını yakaladık. Sunulan tebliğler ve tarihi çalışmalar öğrenim hayatımızda bizim için çok önem taşıyor. Tez konularımızla ilgili çok değerli bilgilere ulaştık. Sempozyum üniversite eğitimimize çok katkı sağladı. Hiçbir sunumu kaçırmamaya çalıştık” sözleriyle duygularını aktardı.