Polisten çocuklara tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Polisten çocuklara tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 15:35

Polisten çocuklara tavsiye

Haberin Devamı

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce Güvenli Hayat Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında özel bir okul öğrencilerine eğitim verildi.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ercan Işık tarafından özel bir okulda eğitim gören 2 ve 3. sınıf öğrencilerine verilen eğitimde çocukların kaybolması ve kaçırılmasının önlenmesi, cinsel suçlara karşı tedbirler, internet kullanımı, okulda şiddet, ıssız sokaklar, inşaat ve terk edilmiş yerlerde çocukların oynamaması gibi çocukların, ebeveyn ve öğretmenlerin dikkat etmesi gereken konularda eğitim verildi. Çocukların tanımadıkları yerlerdeki kişilerin yanına gitmemeleri konusunda uyarılarda bulunan polis memuru Ercan Işık, "Çocukların ailesi dışında tanıdık ve tanımadıkları bir kişiyle ailesinin bilgileri olmadan yanlarına gitmemeleri gerekiyor. Parkta oyun oynarken yada telefonla tanımadıklarına ailesi hakkında bilgi vermemeleri gerekir. Bağırmak bir imdat çağrısıdır ve hoşlanmadıkları bir durumda bağırarak ve ortamdan kaçarak çevreden yardım isteyebilirsiniz. Özellikle evin kapısını 'Kim o?' demeden açmamanız gerekiyor. Tanımadığınız kimseyi eve almayın, parkta ve sokakta oynarken de tanımadığınız kimseden herhangi bir şekilde verilen yiyecekleri kesinlikle almayın. Polis, jandarma ve güvenlik görevlileri gördüklerinde korkmadan kaybolduysalar ve ihtiyaç anında yardım isteyin" dedi.

Ardından trafik ışıkları, yaya geçitleri, araçta emniyet kemeri kullanımı gibi konuları öğrencilere slayt gösterisi yapılarak anlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!