Öğrenciler Kocaeli'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Kocaelide buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2018 23:49

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması “Dünya 5’ten büyüktür” sloganıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, KİHMED ve Mert Medya’nın destek verdiği etkinlikte, 60 ülkeden gelen yüzlerce öğrenci, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda buluştu. Etkinliğin açılış törenine Kocaeli Vali Yardımcı Ahmet Büyükçeli, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ile UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘HEPİMİZ KARDEŞİZ’

Bolat yaptığı konuşmada “Bu gün 11 yıldır devam eden yürüyüşümüzde Kocaeli’de buluştuk. İlk programımızı İstanbul’da küçük bir yerde yapmıştık. Çok şükür geldiğimiz noktada etkinliğimizi geniş meydanlarda ve kalabalık kitleler ile yapıyoruz. Uluslararası buluşma etkinliğimizi yapıyoruz çünkü bizler her birimiz kardeşiz. Onlarca yüz ve renk olarak bir arada olabiliyoruz. Burada ki öğrencilerimiz sizlere ülkelerini tanıtıyor, sizler kültürlerini yaşatıyorlar. Her bir standa zaman ayırmanızı ve onlarla tanışmanızı tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YÖRESEL DANSLAR VE YEMEKLER

Polat’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da “Biz burada demokratik, daha sosyal olmayı başardıysak sizde bizlerden örnek alarak sizlerde ülkenizde bunun daha güzeli başaracaksınız” dedi. Etkinlikte bir çok ülke halk oyunlarını sergilerken, öğrenciler yaptıkları yemekleri satışa sundu. Kosovalı öğrencilerin gösterisi uzun süre alkışlandı. Kocaeli’de okuyan Kosovalı Ergin Keçeli, etkinliğin farklı kültürleri tanımak adına büyük faydasının olduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi çok seviyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Kosova’nın kültürüyle Türk kültürü hemen hemen aynı. Bu organizasyon sayesinde bir çok öğrenciyle tanıştım” diye konuştu. Organizasyon 41 ülke ve 75 şehirde düzenleniyor.

Öğrenciler Kocaelide buluştu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!